31. 10. 2016

Izjave iz slovenskega tabora pred prvo tekmo

Člani slovenske moške članske reprezentance so po zboru in dveh treningih v Proteini.si shopu v Velenju opravili tudi prvo medijsko dolžnost. Na novinarski konferenci so predstavili cilje in želje pred sredino tekmo kvalifikacij za EP 2018 s Švico v Velenju (18.00).

Vstopnice za dvoboj s Švico prek te povezave ali na vseh prodajnih mestih podjetja Moje karte. Cena v predprodaji je 8 EUR, na dan tekme 10 EUR, poseben popust pa velja za vse, ki boste naročili 4 vstopnice, saj boste za njih odšteli zgolj 20 EUR!

Veselin Vujović, selektor Slovenije:

"Čeprav smo na papirju boljši od Švice in Portugalske bo potreben resen pristop ter kakovostna igra. Proti Švici, ki se že leta trudi, da bi se uvrstila na kakšno večje tekmovanje, moramo nastopiti odločno in močno. To je ekipa z veliko kakovostnimi igralci, med katerimi izstopa Andy Schmidt, alfa in omega reprezentance in Rhein-Neckar Löwna. Poleg sta prav tako Nikola Portner ter Manuel Liniger, na katera se moramo še posebej pripraviti. V pripravi na tekmo se bomo bolj kot fizični pripravi posvečali taktiki. V ekipi vlada dobro vzdušje in pričakujem, da bomo pred polnimi tribunami prikazali dobro igro. Zmaga na prvih dveh tekmah bi pomenila velik korak do uvrstitve na evropsko prvenstvo, kar je seveda naš končni cilj."

Uroš Mohorič, direktor moških članskih reprezentanc: 

"V Velenju pričakujemo polno dvorano in veliko podporo s tribun. Po tekmi s Švico se najprej selimo na Kozino, kjer bomo dva dneva, nato se bomo preko Benetk odpravili do Lizbone, kjer nas čaka tekma proti Portugalski. Obenem se že pripravljamo tudi na svetovno rokometno prvenstvo, ki bo potekalo januarja v Franciji. Agencija Kompas je že pripravila aranžmaje za vse navijače, ki bi si želeli v živo navijati za našo izbrano vrsto in upam, da bo podpora s tribun tudi v Metzu velika."

Uroš Zorman:

"Vsi igralci smo komaj čakali, da se spet zberemo, saj smo se po olimpijskih igrah zaradi klubskih obveznosti dokaj hitro razšli. V prvo kvalifikacijsko tekmo stopamo resno in maksimalno osredotočeni na zmago. V Velenju se vselej počutimo zelo domače in upam, da bo tako tudi v sredo, ter da nas čaka lepa tekma in tudi zmaga."

Marko Bezjak:

"Lepo se je vrniti v Slovenijo in spet videti vse fante na kupu, morda je malce škoda le, da se bomo družili in trenirali le en teden. V primeru dobre predstave proti Švicarjem mislim, da zmagovalec ne bi smel biti pod vprašajem. Mi se bomo maksimalno borili in s tem, upam, tudi zadovoljili navijače."

Vid Kavtičnik:

"Celotna ekipa že težko pričakuje prvo kvalifikacijsko tekmo, ki bo potekala v mojem Velenju kamor se vedno rad vračam. Upam, da bodo navijači napolnili Rdečo dvorano in, da nas bodo ponesli do zmage, prav tako pa, da dve točki osvojimo tudi na Portugalskem in si na stežaj odpremo pot na evropsko prvenstvo na Hrvaškem."

KVALIFIKACIJE ZA EP 2018

Velenje, sreda, 2. novembra, ob 18.00:
SLOVENIJA : ŠVICA - prenos na TV Slovenija 2

 
Nedelja, 6. novembra, ob 15.00 (16.00 SLO):
PORTUGALSKA : SLOVENIJA - prenos na TV Slovenija 2
 
Ostale tekme:
SLOVENIJA : NEMČIJA (3./4. maj)
NEMČIJA : SLOVENIJA (6./7. maj)
ŠVICA : SLOVENIJA (14./15. junij)
SLOVENIJA : PORTUGALSKA (17./18. junij)