26. 11. 2016

Velenjčani zmagali v Berlinu, a ostali brez skupinskega dela Pokala EHF

Velenjčani se drugo leto zaporedoma niso prebili do skupinskega dela pokala EHF. Zmaga proti Füchseju Berlinu v Nemčiji (32:29) je bila premalo, saj so na prvi tekmi na domačem terenu klonili s 24:29.

Slovenski podprvaki so navzlic slabi kadrovski sliki in poškodbah številnih nosilcev igre - Anžetu Ratajcu, Klemnu Ferlinu in Luki Mitroviću se je v tem tednu pridružil še Alem Toskić, v slabem zdravstvenem stanju pa so tudi Rok Ovniček, Niko Medved, Rok Golčar in Janez Gams - v nemški prestolnici prikazali v zelo lepi luči in na kolena nekoliko senzacionalno položili favorizirane gostitelje, a ostali brez skupinskega dela pokala EHF.

Izbranci Boruta Plaskana so že pred tremi dnevi v Rdeči dvorani izgubili za pet golov, na drugem obračunu v dvorani, ki nosi ime po legendarnemu boksarju Maxu Schmelingu - v tej dvorani so v sezoni 2014/15 nastopili na sklepnem turnirju pokala EHF in osvojili četrto mesto - pa so v prvem polčasu povsem zasenčili rokometno potentno in mednarodno pisano nemško zasedbo.

Velenjčani so pošteno namučili Berlinčane, vseskozi so imeli škarje in platno v svojih rokah. V 21. minuti so si priigrali prednost petih golov (15:10), z dobro igro pa nadaljevali vse do konca polčasa. Na tej poti jih ni zaustavila niti tretja dvominutna izključitev Darka Stojnića dve minuti kasneje, polčas so zaključili z nepričakovano, a zasluženo prednostjo petih golov (19:14).

V drugi polovici tekme so ose naredile vse, da bi si izborile napredovanje. V nemški prestolnici so dosegli odmevno zmago, v prelomnih trenutkih dvoboja pa jim je zmanjkalo svežine za rokometno senzacijo "par excellence". V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Niko Medved s sedmimi, medtem ko sta Rok Ovniček in Tadej Mazej dosegla po šest golov.

POKAL EHF, 3. PREDKROG, POVRATNA TEKMA

Sobota, 26. novembra:
FÜCHSE BERLIN : GORENJE VELENJE 32:29 (19:14)
Füchse Berlin: Heinevetter, Stochl, Wiede 2, Elisson 7, Vuković, Struck, Gojun, Nenadić 7, Plaza Jimenez, Lindberg 9, Zachrisson, Fäth 2, Reisky, Kozina, Drux 2.
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 1, Medved 7, Ovniček 6, Mazej 6, Levc 4, Stojnić, Potočnik, Golčar 1, Kleč, Gams, Nosan 1, Brumen 5.

Sedemmetrovke: Füchse Berlin 7 (4), Gorenje Velenje 3 (3).
Izključitve: Füchse Berlin 4, Gorenje Velenje 10 minut.
Rdeči karton: Stojnić (23.).

PRVA TEKMA

GORENJE VELENJE : FÜCHSE BERLIN 24:29 (10:13)