28. 11. 2016

Izjemna končnica za remi Celja Pivovarne Laško

Celjski rokometaši so na dveh zaporednih obračunih z beloruskimi prvaki osvojili dve točki, po neodločenem izidu v Brestu so se tudi na drugi tekmi Lige prvakov v Celju razšli z remijem (36:36). 

Slovenski prvaki so bili že na robu poraza, saj so šest minut pred koncem zaostajali za štiri gole, navzlic temu pa so nevtralizirali visok zaostanek in z golom Blaža Janca 14 sekund pred koncem tekme celo povedli na 36:35, zmago pa jim je v izdihljajih tekme ukradel Ljubo Vukić, ki je dosegel izenačujoči gol.

Na obračunu v Zlatorogu so oboji skušali uveljaviti svoje prednosti, Celjani so se zanašali na svojo hitrost, njihovi tekmeci iz Bresta pa na višino in moč. Oboji so več pozornosti namenili napadu, kar 35 zadetkov v prvi polovici tekme zgovorno priča o tem. Do 13. minute je bila tekma izenačena (8:8), po dolgem času je svoje zvezdne trenutke doživel Borut Mačkovšek, ki je v uvodnih enajstih minutah dosegel štiri gole, nato pa se ni več vpisal med strelce.

Izključitev Mihe Zarabca je nekoliko oslabila celjsko ekipo, ki je v 15. minuti zaostala za dva gola (8:10), v naslednjih treh minutah pa naredila delni izid 3:0 in prešla v vodstvo (11:10). Celjani so dobro odbili prvi beloruski napad, še bolje pa drugega, po zaostanku 13:15 v 26. minuti so do konca polčasa - največ zaslug za to ima Blaž Janc - polčas zaključili s prednostjo gola (18:17).

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so sijajno odprli drugo polovico tekme in si v četrti minuti nadaljevanja prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (22:19), nato pa vidno popustili, kar so njihovi tekmeci izkoristili in v 42. minuti izenačili na 26:26, tri minute kasneje pa gostitelje pahnili v zaostanek dveh golov (27:29). Celjska klop je nemudoma zahtevala minuto odmora, kakovostnega premika pa ni bilo.

Le minuto zatem je domača ekipa ostala brez pomembnega obrambnega člena Povilasa Babarskasa, ki je prejel rdeči karton, v 50. minuti pa zaostala za tri gole (28:31). V teh trenutkih so slovenski prvaki naredili kopico napak, med drugim niso izkoristili niti treh igralcev več na igrišču, gosti pa so na krilih bravuroznih obramb Ivana Pešića iz minute v minuto delovali vse bolj zanesljivo in si v 54. minuti priigrali vodstvo štirih golov (33:29).

A Celjani se niso predali, navkljub izključitvi Žige Mlakarja so zaigrali naravnost sijajno in v 59. minuti po goli Kristijana Bećirija tekmo postavili v začetno izhodišče (34:34). Po golih Simona Razgorja in Janca so celo povišali na 36:35, za goste pa je izenačujoči gol prispeval Vukić.

LIGA PRVAKOV, 8. KOLO

Nedelja, 27. novembra:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MEŠKOV BREST 36:36 (18:17)
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus, Babarskas, Janc 9, Razgor 9, Suholežnik, Marguč, Poteko 2, Zarabec 5, Kodrin 1, Fižuleto, Mačkovšek 4, Mlakar 1, Žvižej 3, Bečiri 2.
Meškov Brest: Pešić, Rutenka 1, Babičev 1, Krištopans 5, Jurinok 1, Nikulenko 1, Stojković 6, Tjumencev 5, Atman, Šumak, Vukić 3, Prodanović, Mijatović, Ostruško 8, Jamali 4, Šilović 1.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 7 (6), Meškov Brest 1 (1).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Meškov Brest 18 minut.
Rdeč karton: Babarskas (48.).