30. 11. 2016

Rokometaši iz Ribnice v drugem bobnu

Rokometaši iz Ribnice so se po zmagoslavju nad romunskim Temišvarjem prebili v skupinski del pokala EHF, v četrtek, 1. decembra, pa bodo dobili tekmece v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Ribnica bo žreb pričakala v drugem bobnu, v njem so še danski Midtjylland, španska Helvetia Anaitasuna in madžarska Grundfos Tatabanya.

Riko Ribnica se z omenjenimi ekipami ne bo pomeril. Njihov možni tekmic iz prvega bobna so danski Kolding Kobenhavn, francoski Saint-Raphael in nemška Melsungen in Göppingen, iz tretjega bobna danski Gudme, španski Granollers, nemški Magdeburg in portugalska Benfica, iz četrtega bobna pa finski Cocks, nemški Füchse Berlin, izraelski Maccabi Tel Aviv in portugalski Porto.

Skupinski del pokala EHF bo na sporedu med 11. februarjem in 2. aprilom prihodnje leto, po dve najboljši ekipi iz vseh štirih skupin pa se bodo prebile v četrtfinale, nato pa sledijo tekme na izločanje do sklepnega turnirja četverice. Prvo mesto v tem tekmovanju brani Göppingen, ki je slavil na letošnjem zaključnem turnirju v francoskem Nantesu.

V skupinski del pokala EHF se nista uvrstila Koper 2013 in Gorenje Velenje. Od koprske ekipe je bil v drugem krogu boljši portugalski Porto, od velenjske pa v tretjem Füchse Berlin.