21. 3. 2018

Celjani Ligo NLB za prvaka začeli z zmago proti Urbanscape Loki

Državni prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško, so Ligo NLB za prvaka začeli uspešno - na zaostali tekmi 1. kola so z 32:25 premagali Urbanscape Loko.

Škofjeločani, ki so pred dnevi v svojem Podnu na kolena položili najbolj prepričljive rokometaše rednega dela državnega prvenstva iz Ribnice, so bili v prvem polčasu povsem enakovredni favoritom, v drugi polovici tekme pa jim niso bili kos.

Celjski rokometaši so imeli v prvem polčasu gromozanske težave s Škofjeločani. Gorenjci niso bili le izenačeni z gosti, v določenih trenutkih dvoboja so jih tudi povsem zasenčili, predvsem to velja za obdobje med 17. in 20. minuto, ko so po delnem izidu 4:1 povedli s 13:10. Celjani so v izdihljajih prvega polčasa vendarle strnili svoje vrste in jih po golih Davida Razgorja, Igorja Anića in Gala Marguča v 27. minuti ujeli in izenačili na 13:13.

V uvodnih sedmih minutah drugega polčasa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, po 20:20 pa je celjski rokometni stroj vendarle začel mleti. Izbranci Branka Tamšeta so v naslednjih osmih minutah naredili delni izid 5:0 in povedli s 25:20. V 50. minuti je celjska prednost že znašala sedem golov (28:21) in zmagovalec je bil znan.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita David Razgor z osmimi in Jaka Malus s petimi goli, v škofjeloški pa Aleks Kavčič z devetimi in Alen Šibanc s štirimi zadetki.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 1. KOLO

Sreda, 21. marca:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : URBANSCAPE LOKA 32:25 (15:15)
Razgor 8, Malus 5; Kavčič 9, Šibanc 4.


Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: 

"Tekma je bila takšna, kot sem pričakoval. Nasprotniki so in bodo maksimalno motivirani in proti Celju nimajo kaj izgubiti. To smo videli danes, na drugi strani pa moramo tekme zmagati, ob tem pa nismo bili v prvem delu tekme na pravem nivoju. V drugem polčasu smo strnili vrste, da smo tekmo kontrolirali in mirno pripeljali do konca. Je bilo pa vsekakor veliko segmentov rokometne igre pri nas, ki mi niso bili všeč in jih moramo hitro popraviti. Res je, da nas pestijo poškodbe, da veliko igralcev ne trenira in da nam manjka rotacije, a to ne sme biti izgovor. Vsi, ki so pripravljeni, morajo dati vse od sebe za celjski grb in od tega ne bom odstopal. Zato bodo igralci slišali kar nekaj kritik na račun igre, po drugi strani pa jim moram seveda čestitati, saj smo suvereno zmagali in dobili dve točki, kar smo si želeli."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke: 

"Celje je danes uveljavilo svojo kvaliteto in daljšo klop. Predvsem se je največja sprememba zgodila v drugem polčasu, ko smo v uvodu dosegli le nekaj zadetkov in domači so naredili razliko. Potem je Celje s svojo kvaliteto to znalo mirno držati do konca, mi smo naredili še nekaj napak in na koncu lahko rečem zaslužena zmaga domače ekipe.«

Nedelja, 11. marca:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013 25:29 (13:11)
Potočnik 5, Medved, Ovniček in Golčar po 3; Vlah, Krečič, Smolnik in Bratkovič po 6.


Željko Babić, trener Gorenja Velenja:

"V prvem polčasu smo bili v igri, v nadaljevanju pa igrali izredno slabo v obrambi. Tudi vratarja sta imela slab dan. V napadu smo bili zmedeni in nesigurni. To je zagotovo naša najslabša tekma, odkar sem trener Gorenja Velenja. Očitno so bili igralci pod velikim psihološkim pritiskom, ki ga sam kot trener nisem uspel zmanjšati. Nimamo kaj, potrebno se je zbrati in videti kaj bo sledilo. V končnico Lige NLB za prvaka smo vstopili izjemno slabo, a po drugi strani se je ta komajda začela. Potrebno je verjeti vase in trenirati naprej."

Sobota, 10. marca:
RIKO RIBNICA : KRKA 30:23 (15:8)
Vujačić in Pahulje po 5; Okleščen 7, Papež 6.


Blaž Fink, igralec Rika Ribnice:

"Na to tekmo smo se zelo intenzivno pripravljali cel teden, saj vemo, kakšna ekipa je Krka. V Novem mestu smo se namreč v rednem delu že opekli, zato smo tekmo vzeli maksimalno resno. Morda je na koncu današnjega srečanja do izraza prišla naša daljša klop in koncentracija."

Jan Irman, igralec Krke:

"Danes nismo prikazali tako borbene igre, ki nas je krasila na zadnjih dveh tekmah. Spet smo naredili premalo prekrškov in preveč tehničnih napak in to je v bistvu vodilo do novega poraza. V prihodnje se moramo sestaviti, odigrati trdno obrambo in zmanjšati število izgubljenih žog."
LESTVICA
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1 1 0 0 32 25 7 33
2 RD RIKO RIBNICA 2 1 0 1 54 49 5 33
3 RK GORENJE VELENJE 1 0 0 1 25 29 -4 31
4 RD KOPER 2013 2 2 0 0 57 50 7 27
5 RD URBANSCAPE LOKA 2 1 0 1 51 56 -5 25
6 MRK KRKA 2 0 0 2 48 58 -10 21