27. 3. 2018

V Krimovem dresu od prihodnje sezone vrhunski strelki z razdalje

Izkušeni angolski reprezentantki, Azenaide Danila José Carlos in Magda Alfredo Cazanga, bosta od prihodnje sezone del Krima Mercatorja, ki bo, izdatno okrepljen na zunanjih položajih, odkrito napadel najboljše evropske ekipe.

Angola v rokometu slovi kot ena najbolj razvitih afriških držav. Od olimpijskih iger leta 1996, ki so potekale v ameriški Atlanti, so vseskozi del največjega športnega tekmovanja. Nazadnje so se v Riu, po odmevnih zmagah proti Romuniji in Črni gori, uvrstile v četrtfinale, kjer so jih ustavile kasnejše olimpijske prvakinje, Rusinje.

Bodoči Krimovki sta soigralki tudi v najtrofejnejšem angolskem klubu Atlético Petróleos de Luanda, seznam uspehov tega kluba je res impresiven. V svojih vitrinah imajo tudi 21 pokalov za državnega prvaka in 19 trofej afriškega prvaka.

Obe rokometašici veljata za najbolj izkušeni reprezentantki, Azenaide, levoroka ostrostrelka, je z 209 zadetki najboljša strelka izbrane vrste. Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji sta se pomerili tudi proti slovenski izbrani vrsti. Naša dekleta so slavila s 32:25, angolski reprezentantki pa sta skupaj dosegli 11 zadetkov.

Deja Doler Ivanović, članica IO Krima Mercatorja:

"V klubu smo izredno veseli in ponosi, da nam je uspelo ekipo za prihodnjo tekmovalno sezono okrepiti z dvema vrhunskima in zelo izkušenima rokometašicama. Še posebej veseli dejstvo, da bomo na poziciji desne zunanje končno imeli pravo levoroko ostrostrelko. V klubu verjamemo, da bomo na evropskem prizorišču z njima lažje naredili korak naprej."