28. 3. 2018

Od sezone 2019/20 v Celju Grega Okleščen

V RK Celje Pivovarna Laško so sklenili sodelovanje s srednjim zunanjim igralcem, ki trenutno nastopa za MRK Krko. Član tega kluba bo tudi še v prihodnji sezoni, saj je pogodba sklenjena in stopi v veljavo z začetkom sezone 2019/2020.

Še ne 23 - letni Grega Okleščen od sezone 2012/2013 redno nastopa za člansko vrsto MRK Krke, kjer je do sedaj zbral 155 nastopov, v katerih je dosegel 469 zadetkov. Z odličnimi igrami v tem dolenjskem prvoligašu si je priigral nastope v vseh reprezentančnih selekcijah, prav tako pa je za njim že nastop za člansko izbrano vrsto, ko je odigral prijateljsko tekmo proti Hrvaški. RK Celje Pivovarna Laško je z njim podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono, ki pa bo v veljavo stopila z začetkom sezone 2019/20, do takrat pa bo nastopal za MRK Krko.

Osebni podatki:

Ime in priimek: Grega Okleščen
Rojstni datum: 24.07.1995
Višina/teža: 192 / 95
Igralno mesto: Srednji, levi zunanji
Dosedanji klubi: MRK Krka

Grega Okleščen, igralec: 
"Ob podpisu pogodbe s Celjem Pivovarno Laško so občutki izjemni. Gre za najboljši klub v Sloveniji in enega boljših v Evropi. Tako odločitev ni bila ravno težka in potrudil se bom, da bom tukaj pokazal vse kar znam. Verjamem pa, da bom močno napredoval tudi potem ko bom enkrat tukaj in da se bom razvil tudi osebnostno, saj je to povsem drugačen nivo, ki ga do sedaj še nisem izkusil. O ciljih in podobno še ne bi govoril, saj je do mojega prihoda še kar nekaj časa, do takrat pa me čaka še veliko dela in dokazovanja v mojem matičnem klubu, Krki, ki mi je omogočila razvoj do nivoja na katerem sem. Gotovo pa so ambicije in cilji Celja vedno visoki in veselim se, da bom v prihodnje del ekipe, ki se jih bo trudila uresničevati."