26. 7. 2018

Člani Gorenja Velenja začeli priprave na novo sezono

Članska ekipa Gorenja Velenja, ki bo poleg domačih tekmovanj nastopala tudi v evropskem Pokalu EHF, je v sredo popoldne začela priprave na novo sezono. Novi glavni trener Zoran Jovičić je na prvem zboru pozdravil 13 izmed 21 igralcev, ki bodo trenirali pod njegovim okriljem.


Na prvem zboru ni bilo Tadeja Mazeja in Mihe Kavčiča, ki se te dni v Celju borita v dresu Slovenije na evropskem prvenstvu do 20 let ter šesterice kadetskih reprezentantov (Tilen Grobelnik, Domen Tajnik, Jernej Drobež, Peter Šiško, Timotej Grmšek, Luka Logar). Ti se z izbrano vrsto pripravljajo za nastop na prvenstvu stare celine, ki ga bo avgusta gostila Hrvaška.


Članska zasedba je pred novo sezono doživela osvežitev in pomladitev, saj bo njeno okostje sestavljalo 10 novincev – Nikola ŠpelićVlado MatanovićLuka LogarVid LevcDavid MiklavčičFilip BanfroEmir Taletović, Miha KavčičAleks Kavčič in Andraž Kete. Pod budnim očesom Jovičića sta priprave začela tudi otroka velenjskega kluba Tilen Grudnik in Kenan Pajt, ki bosta v novi sezoni članske izkušnje nabirala kot posojena igralca. Prvi bo branil barve Mokerc Iga, slednji pa Slovenj Gradca 2011.


V času priprav bo članska zasedba nastopila na mednarodnem turnirju v nemškem Ilsenburgu, v madžarskem Csurgu, srbski Kanjiži, nekaj tekem pa bo odigrala tudi širom Slovenije. Sezona se za velenjske ose začenja v začetku septembra, ko bo na 1. tekmi 1. kroga kvalifikacij Pokala EHF gostovala pri švedskem Alingsas.

 

Zoran Jovičić, trener članske ekipe RK Gorenje Velenje:


“Za nami je prvi trening pred novo sezono. Časa za eksperimentiranje nimamo, saj nas že čez dober mesec čaka kvalifikacijska tekma Pokala EHF. Temu primerno smo takoj resno poprijeli za delo. Celotne priprave bodo podrejene dvigu telesne pripravljenosti in uigravanju ekipe. Ekipa je kompletna, trenutno na pripravah manjkalo le še reprezentanti. Pred nami je tudi kar nekaj pripravljalnih tekem, med drugimi tudi na pripravljalnih turnirjih v Nemčiji in Srbiji ter na Madžarskem. Ena mojih največjih želja je, da vsi fantje ostanejo zdravi.”