26. 7. 2018

Mariborski rokometaši se že pripravljajo na prihajajočo sezono

Rokometaši mariborskega Branika so se 46 dni pred prvo uradno tekmo v novi sezoni proti Dobovi, zbrali na pripravah, ki jih bodo v večini opravili v domači dvorani Tabor, čaka pa jih tudi nekaj pripravljalnih srečanj.

 

Vijoličasti se bodo v dobrem mesecu in pol pred prihajajočo sezono skušali čim bolje uigrati, poudarek priprav pa ne bo na telesni pripravljenosti, temveč bodo izbranci trenerja Marka Šibile takoj začeli z delom v dvorani in z žogo. 


Na prvi trening so prišli vsi trenutno potrjeni novinci, v začetni fazi priprav se jim bodo pridružili tudi nekateri mladinci. Potem, ko so nekateri igralci po koncu minule sezone odšli, sta vodstvo in strokovni štab mariborskega Branika poiskala okrepitve ter tako kakovostno zapolnila vsa igralna mesta.

 

Marko Šibila, trener Maribor Branika:


"Določene stvari poskušamo samo dopolnjevati in nadgrajevati ter morda modernizirati sam način priprav. Že vrsto sezon se v Mariboru od igralcev pričakuje, da na priprave pridejo že skoraj v celoti ustrezno fizično pripravljeni, kar se za profesionalne športnike tudi spodobi. Večinoma so vsi, še posebej tisti malo starejši in izkušenejši, zelo dobro pripravljeni, tako da lahko takoj pričnemo z vajami same rokometne igre. Čaka nas tudi nekaj pripravljalnih tekem, kjer bomo skušali moštvo čim bolje uigrati, fantje pa bodo začutili tekmovalni ritem. Imamo kar nekaj novih igralcev, ki bodo imeli vidne vloge znotraj ekipe. Menim, da moramo biti zadovoljni z igralci, ki so se nam pridružili in rekel bi, da smo v tej smeri naredili uspešne premike. Imamo dobro zasedbo igralcev na vseh igralnih pozicijah in lahko optimistično pričakujemo prihajajočo sezono."