23. 9. 2018

Sebastjan Gergeta je novi predsednik Združenja prvoligašev

V drugem krogu volitev za novega predsednika prvoligašev, je Sebastjan Gergeta dobil večinsko podporo klubov.

Sebastjan Gergeta, ki je sicer podpredsednik Upravnega odbora RK Celje Pivovarna Laško, je bil na današnji seji združenja prvoligašev izvoljen za predsednika za naslednji dve sezoni. Gergeta je v drugem krogu volitev dobil večinsko podporo zbranih klubov, zanj je namreč glasovalo enajst predstavnikov prvoligašev, eden pa se je vzdržal. 

Gergeta je sicer zaposlen v Pivovarni Laško Union, član Upravnega odbora celjskega kluba, ki je predlagal kandidata, pa je od leta 2014.  

RK Celje Pivovarna Laško je kandidaturo Sebastjana Gergete vložil z namenom dvigniti produkt NLB lige na višji nivo. Izkušnje, ki jih ima celjski klub z nastopanjem v elitni ligi prvakov in v zadnjih dveh sezonah v SEHA ligi, so tiste, ki lahko slovenskemu klubskemu rokometu prinesejo mnoge pozitivne učinke. Ena izmed poglavitnih nalog naslednjega obdobja je gotovo povečanje prepoznavnosti lige ter obiska tekem v slovenskih dvoranah. Do danes elitno slovensko rokometno tekmovanje še nima lastne spletne strani, prav tako pa mora bolje izkoristiti in se pojaviti na socialnih omrežjih. 

S pomočjo teh bo lažje vzpostavilo komunikacijo z vsemi ljubitelji rokometa, to pa je seveda ključno za prepoznavnost tekmovanja. Velik poudarek naslednjega obdobja bi moral biti tudi na vzajemni pomoči klubov, v prvi fazi izkušenj in dobrih praks, v nadaljevanju pa v oblikovanju sklada za pomoč in financiranje izbranih idej v manj razvitih in finančno šibkih sredinah. 

Velik poudarek programa bo tudi na izkoriščanju marketinškega potenciala lige in pridobivanju novih finančnih sredstev iz tega vira, s katerim se bodo lahko financirali vložki v prepoznavnost in razvoj tekmovanja. 

Obsežnejši program dela je Gergeta predstavil vsem klubom v okviru združenja prvoligašev, ki so v njem prepoznali vzvode za nadaljnji razvoj tekmovanja, ki je bilo nekoč tik pod evropskim vrhom, sedaj pa ponovno potrebuje zagon za ponovni dvig.