25. 11. 2018

Velenjčani na domačem terenu nemočni proti Špancem

Gorenje Velenje je na povratni tekmi zadnjega kola kvalifikacij Pokala EHF moralo priznati premoč gostom iz Španije (33:24) in se tako poslovilo od evropskega tekmovanja.
 
Velenjski rokometaši se niso prebili v skupinski del evropskega pokala EHF. Po tesni zmagi v gosteh so na današnji povratni tekmi v Rdeči dvorani na svoji koži občutili moč španskega Granollersa in po visokem porazu z devetimi goli končali svoje nastope na mednarodni sceni v sezoni 2018/19. Velenjska ekipa je prvem krogu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini izločila švedski Alingsas, v drugem pa poljsko Gwardio Opole.

Izbranci primorskega strokovnjaka na velenjski klopi Zorana Jovičića so sijajno odprli dvoboj v Rdeči dvorani. V 13. minuti so povedli za dva gola (6:4), dve minuti kasneje pa je Matic Verdinek po bliskovitem nasprotnem napadu povišal na +3 (8:5).

Po lepem vodstvu pa se jim je povsem ustavilo, rokometaši iz predmestja katalonske prestolnice so se razleteli na velenjskem parketu in v 18. minuti izenačili na 8:8, do konca polčasa pa so gostitelje povsem "stisnili v kot" in jih zasenčili v vseh prvinah. "Ose" so bile v hudi krizi, delale so prav začetniške napake, vse to pa so gosti s Pirenejskega polotoka izkoristili in jim v 29. minuti ušli na šest golov (10:16).

Rokometaši iz Šaleške doline so prvo polovico tekme končali s primanjkljajem štirih golov (12:16), v drugem polčasu pa so zaigrali na vse ali nič. Navzlic "popolni mobilizaciji" jim ni uspel preobrat, z vsemi žavbami namazani Katalonci so bili vselej za korak pred njimi in uspešno branili "kapital" iz prvega polčasa. V 39. minuti so Velenjčani znova zaostali za šest golov (14:20) in jasno je bilo, da jih le čudež lahko reši pred izpadom. A ta se ni zgodilo. 

V velenjski ekipi so bili na današnji tekmi najbolj učinkovita sta bila Aleks Kavčič s 5 zadetki in Matic Verdinek s 4
 
POKAL EHF, 3. KROG KVALIFIKACIJ

Nedelja, 25. novembera:
GORENJE VELENJE : FRAIKIN BM. GRANOLLERS 33:24 (12:16)
Kavčič 5, Verdinek 4; Figueras Trejo 9, Garcia Robledo 6.