11. 12. 2019

Selektor bo znan v torek, Rozman novi podpredsednik

V sredo je v prostorih ljubljanskega hotela InterContinental potekala 67. seja članov predsedstva Rokometne zveze Slovenije. Na njej je predsednik RZS Franjo Bobinac sporočil, da bo ime novega selektorja moške članske reprezentance znano v torek, ko bo na istem mestu ob 11. uri na sporedu novinarska konferenca.


Bobinac je v zvezi z izborom novega selektorja še dejal, da je po pogovorih z različnimi tujimi strokovnjaki uvidel, da slovenski rokomet in stroka onkraj meja premoreta velik ugled in spoštovanje. Obenem dodal, da je bila menjava na trenerskem stolčku reprezentance prava odločitev, ki bo v reprezentanco vnesla novo energijo.


Na seji je po jutranji vrnitvi z Japonske svoje misli strnil tudi selektor ženske članske reprezentance Uroš Bregar. Slovenke so na svetovnem prvenstvu osvojile 19. mesto, trojica ekip, ki je slovenskim dekletom družbo delala v skupini prvega dela, pa se je zavihtela med prvo šesterico. Dekleta izpod Alp so bile druga najmlajša ekipa tekmovanja v Aziji, kar šesterica igralk pa je debitirala na velikem tekmovanju. Bregar je izpostavil, da je glede na razpoložljiv igralski kader dejstvo, da se Slovenija v zadnjih letih redno uvršča na velika tekmovanja uspeh, kot naslednji cilj pa izpostavil preboj na evropsko prvenstvo prihodnje leto na Danskem in Norveškem.


Na seji je bil predstavljen tudi letni plan, na predlog predsednika Bobinca pa je bil dosedanji član predsedstva Bor Rozman izbran za novega podpredsednika RZS. Njegove naloge bodo marketinško naravnane.