13. 12. 2019

Slovenci na turnir nacij v rokometu na vozičkih v Zagreb

Po odpovedi reprezentance Španije, se je v zadnjem hipu odprla možnost, da turnirju rokometa na vozičkih v Zagrebu nastopi tudi ekipa Slovenije. Po nemalo ovirah so odgovorni uspeli sestaviti ekipo, ki bo na "prvenstvu" nabirala prepotrebne izkušnje v novi panogi, ki vsekakor ima potencial tudi v našem prostoru. Nastop na tako velikem tekmovanju predstavlja pomemben mejnik slovenskega športa in vzpostavlja nove možnosti za razvoj z optimističnim pogledom za delo v prihodnosti.

Reprezentanca se bo v hrvaško prestolnico odpravila v petek, 13. decembra in tam najprej opravila trening in klasifikacijo. V soboto se bo ob 11.30 najprej pomerila s Portugalsko, ob 13.30 pa še z Nizozemsko. V nedeljo bo ob 9.00 sledila še ena tekma, zadnjo, za končno razvrstitev, pa bo naša ekipa morala odpovedati, saj na isti dan v Sloveniji poteka tudi 2. krog slovenske lige v košarki na vozičkih. 

Slovensko reprezentanco bodo sestavljali Aljoša Škaper, Nejc Stakne, Nenad Stojaković, Vesna Novak, Toni Zakrajšek, Petra Beja, Matej Lednik, Vinko Hren, Simon Gračnar in Enis Musić. Glavni trener izbrane vrste je Tone Barič, naloge tehničnega vodje opravlja Jožef Jeraj, medtem ko je direktorica reprezentance Maja Užmah.

Prenose tekem bo mogoče preko spleta spremljati na TEJ POVEZAVI.