28. 2. 2019

Kadetinje bodo na EP igrale v skupini D

Ženska rokometna reprezentanca do 17. leta je dobila tekmice na evropskem prvenstvu avgusta 2019 v Celju.

Tekmovanje, na katerem bo nastopilo 16 reprezentanc, bo na sporedu med 1. in 11. avgustom 2018 v dvoranah Golovec in Zlatorog. To bo tretje zaporedno evropsko prvenstvo, ki ga bo gostilo Celje, po prvenstvu stare celine za mladinke leta 2017 in evropskem prvenstvu za rokometaše do 20. leta starosti lansko leto.

Slovenci so imeli kot gostitelji priložnost izbrati skupino v kateri želijo igrati. Selektor Boris Čuk je izbral skupino D, kjer so že čakale reprezentance Francije, Rusije in Črne gore.

Selektor izbrane vrste deklet do 17. leta Boris Čuk, je žreb komentiral takole: "Za nas bi bila vsaka skupina težka. Izbirali smo med skupino B in D. Poizkušali bomo vse, za cilj smo si zastavili uvrstitev med najboljših osem, za kar pa bomo morali premagati eno izmed ekip iz najmočnejših dveh bobnov. Verjamem, da smo s kompletno in zdravo reprezentanco lahko konkurenčni."

Žreb je komentirala tudi kapetanka izbrane vrste deklet do 17 let, Erin Novak. "Zelo sem zadovoljna. Interno smo na pripravah tudi sami izvedli žreb in izbrali podobno skupino. Mislim, da smo prišli v skupino, v kateri lahko konkuriramo vsem ekipam."


Skupine:
A: Norveška, Španija, Švedska, Hrvaška
B: Madžarska, Romunija, Slovaška, Avstrija
C: Nemčija, Danska, Nizozemska, Portugalska
D: Slovenija, Francija, Rusija, Črna Gora