28. 3. 2019

Celje in Maribor začenjata drugo kolo lige NLB za prvaka

K Celju Pivovarni Laško za uvod v drugo kolo lige za prvaka prihaja Maribor Branik. Pivovarji si lahko vsaj začasno priigrajo šest točk naskoka pred konkurenco. Drugouvrščena Riko Ribnica in Gorenje Velenje bosta točke lovila v nedeljo na gostovanju.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 2. KOLO

Petek, 29. marca 2019, ob 20.15:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : MARIBOR BRANIK (RTV SLO 2)

Kristian Bećiri, igralec Celja Pivovarne Laško:
"Maribor je do sedaj prikazal dobre predstave. So zelo uigrana ekipa. Na prvi tekmi končnice nismo videli njihove prave moči, saj so bili brez obeh krožnih igralcev, ki se tokrat vračata. Vseeno menim, da gre za dobro ekipo, ne čaka nas lahka tekma in naloga, kljub temu pa je vloga favorita seveda jasna in mi jo moramo upravičiti ter tekmo zmagati."

Matija Golik, igralec Maribora Branika:
"Celje je nedvomno favorit, a po drugi strani mi nimamo v tem srečanju kaj izgubiti. Gremo pokazati našo igro, se boriti in z nekaj sreče se nadejam kakšni točki. Zagotovo niso nepremagljivi. To so v letošnji sezoni že dokazali Krka, Trimo in na zadnje Ormož. Tudi mi smo v Taboru z njimi bili do zadnjih minut srečanja povsem konkurenčni. Verjamem, da lahko z dobro obrambo in organiziranim napadom držimo ugoden rezultat in nato v končnici poskušamo osvojiti točke. Po zdravstvenih težavah se v moštvo vračata oba krožna napadalca Iuilan Jerebie in Stefan Žabič, ki nam bosta v veliko pomoč tako v obrambi kot v napadu."

Sobota, 30. marca 2019, 19.00:
KOPER 2013 : RIKO RIBNICA

Grega Krečič, igralec Kopra 2013:
"Nova tekma, nova priložnost za dokazovanje. Želeli smo si končnico za prvaka, in smo jo dobili. Še vedno imamo možnosti osvojitve 4. mesta ki nas vodi v Europo, zato bomo v soboto naredili vse da točke ostanejo na bonifiki. Želim si polno bonifiko kot je bila proti celju in seveda našo zmago."

Tilen Strmljan, igralec Rika Ribnice: 
"Čaka nas težko gostovanje v Kopru, ki igra zelo hiter rokomet. Na igrišču bomo morali prikazati karseda zbrano in borbeno igro, če bomo želeli priti do zmage."

Ob 20.30:
URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE (Sportklub)

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"Z ekipo Gorenja smo se v letošnji sezoni pomerili že trikrat, saj smo tudi v pokalnem tekmovanju gostovali v Velenju. V fazi branjenja igrajo 5:1 in imajo dobro tranzicijo, v napadu pa izkoriščajo fizično premoč. V Ribnici smo, v skladu s strategijo društva, dali več priložnosti mlajšim igralcem, ki so jo dobro izkoristili in si zaslužijo, da jo dobijo tudi proti Gorenju."

Miha Kavčič, igralec Gorenja Velenja:
"Zagotovo pričakujemo težko tekmo in morali bomo ostati zbrani vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Škofjeločani zagotovo odhajajo v tekmo sproščeni, saj nimajo kaj izgubiti. Mi pa bomo ponovno morali pokazati izredno dobro igro, če želimo na tem vedno neugodnem terenu zmagati in nazaj v Velenje prinesti dve točki."
LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1 1 0 0 32 31 1 40
2 RK GORENJE VELENJE 1 1 0 0 28 22 6 36
3 RD RIKO RIBNICA 1 1 0 0 35 32 3 36
4 RK MARIBOR BRANIK 1 0 0 1 22 28 -6 28
5 RD KOPER 2013 1 0 0 1 31 32 -1 27
6 RD URBANSCAPE LOKA 1 0 0 1 32 35 -3 22
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 2. KOLO

Sreda, 27. marca 2019:
DOL TKI HRASTNIK : JERUZALEM ORMOŽ 24:28 (11:14)
Brilej 8, Ajdari 5; Bogadi, Ocvirk 7.


Aleš Sirk, trener Dola TKI Hrastnika: 
"Vsak poraz na domačem terenu je boleč, še posebno po eni slabših predstav pred svojo publiko. V dneh pred tekmo smo se sicer dobro pripravljali na nasprotnika, vendar nam v tekmi enostavno ni šlo,ne v napadu, ne v obrambi.  Neigranje kapetana Klepeja je prav gotovo pustilo posledice, vendar to ni opravičilo za poraz. Enostavno moramo in znamo odigrati bolje."

Martin Hebar, igralec Jeruzalema Ormoža:
"Pričakovali smo težko tekmo,kjer so odločale malenkosti. V zaključkih akcij smo bili bolj zbrani, v zadnjem delu tekme pa nas je reševal tudi naš vratar, prav tako pa smo tudi v napadu izkoristili svoje priložnosti. Čestitke domačim za borbo, vendar šteje le ta zmaga in mi gremo s to novo bero točk zadovoljnejši v nadaljevanje."

Petek, 29. marca 2019, ob 19.00:
TRIMO TREBNJE : DOBOVA

Klemen Sašek, igralec Trima iz Trebnjega:
"Pričakujemo nič drugega kot še eno težko tekmo proti ekipi, pri kateri smo se letos že opekli. Mi imamo v Ligi NLB za obstanek svoje želje in cilje, ki jih bomo poizkusili izpolniti postopoma, torej tekmo za tekmo,« pred jutrišnjim obračunom pravi Klemen Sašek."

Marko Sintič, igralec Dobove:
"Prihajamo v zadnjih 10 tekem sezone, kjer nas čaka hud boj za obstanek. Na prvo tekmo odhajamo na gostovanje v Trebnje, s katerimi smo v prvem delu imeli eno zmago in en poraz. V petek se k Trimu odpravljamo z mislijo na zmago in zavedamo se da nas čaka težek boj. Od sebe bomo morali dati sto odstotkov ali celo prekositi same sebe.  Pozivam vse navijače, da pridejo in nas podprejo in upam da se v Dobovo vrnemo z dvema točkama."

Sobota, 30. marca 2019, ob 19.30:
SVIŠ IVANČNA GORICA : KRKA

Jakob Hrovat, igralec SVIŠ-a Ivančne Gorice:
"Zavedamo se da je Krka menjala trenerja in da je zmaga zadnji vlak za obstanek v ligi. Na nasprotnika se dobro pripravljamo in mislim, da če zmanjšamo število tehničnih napak in strnemo vrste v obrambi, lahko pričakujemo pozitiven izid dvoboja. Vabljeni vsi navijači, v čim večjem številu."

Jernej Papež, igralec Krke:
"Sviš je v zadnjem mesecu zelo dvignil formo in čaka nas težka tekma. Z novim trenerjem Robertom Cviklom poizkušamo popraviti določene segmente igre in upam, da bomo to prenesli tudi na tekmo."
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK TRIMO TREBNJE 1 1 0 0 27 21 6 22
2 MRK KRKA 0 0 0 0 0 0 0 19
3 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 2 0 0 61 54 7 18
4 MRD DOBOVA 0 0 0 0 0 0 0 12
5 RK DOL TKI HRASTNIK 2 0 0 2 45 55 -10 11
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 1 0 0 1 30 33 -3 5