5. 4. 2019

Tretje kolo lige NLB za prvaka se začenja v Ribnici

Petek bo poskrbel za izvrsten uvod v 3. kolo lige NLB. K Riku Ribnici prihaja prvouvrščena ekipa Celja Pivovarne Laško. Ostale tekme lige NLB za prvaka so na sporedu v nedeljo.

LIGA NLB ZA PRVAKA, 3. KOLO

Petek, 5. april 2019, ob 20.15:
RIKO RIBNICA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na RTV SLO 2)

Risto Vujačić, igralec Rika Ribnice:
"Po lepi zmagi v Kopru želimo še enkrat pokazati podobno borbeno predstavo. Pred tekmo s Celjem nismo obremenjeni z zmago. Po nekaterih slabih tekmah in posledično spremembah v ekipi, se forma iz tedna v teden počasi le dviguje in na tem moramo še trdo delati. Vzdušje v slačilnici in na igrišču je super. Spomin na zmago proti Celju v rednem delu prvenstva je še živ. Spomini so lepi, vendar jih je treba dati na stran, saj se zavedamo, da nas čaka novih peklenskih 60 minut. Kako se bo izteklo, bomo videli v petek pozno zvečer."

Josip Šarac, igralec Celja Pivovarne Laško:
"Vsekakor nas čaka težka tekma. V Ribnici ni lahko igrati, dvorana je manjša, domači navijači pridejo gledati tekme z nami in atmosfera je seveda veliko bližje domačinom. Ti imajo tudi svojevrsten način igre, ki v veliki meri temelji na zelo čvrsti, tudi grobi igri. Verjamem, da imamo za njihovo igro rešitev, ki pa jo bomo jutri seveda morali pokazati na igrišču. Dobro smo trenirali in se pripravili na tekmo, poizkusili nekaj novosti, predvsem pa bomo morali biti dovolj agresivni v obrambi. Ne smemo jim pustiti, da nas "tepejo" in to le mirno sprejemati. Čvrsto se moramo postaviti in z dovoljeno mero odgovoriti nazaj. V napadu moramo biti potrpežljivi, paziti na napake, oziroma jih delati čim manj ter rezultat graditi skozi celotno tekmo. Na ta način sem prepričan, da lahko v Ribnici zmagamo." 

Nedelja, 7. april 2019, ob 18.15:
GORENJE VELENJE : KOPER 2013 (prenos na Sportklubu)

Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:
"Pred nami je že četrti obračun s Koprčani. Menim, da smo dobro pripravljeni, poznamo ekipo Kopra in vemo, na kaj moramo biti pozorni. Pričakujem težko tekmo, saj si vsaka ekipa v končnici želi zmagovati. Mi moramo dati vse od sebe na igrišču, igrati zbrano in upam, da bo to dovolj za ponovno zmago v domači dvorani."

Jaka Moljk, igralec Kopra 2013:
"Po težki tekmi z Ribnico nas zdaj čaka gostovanje v Velenju. Zavedamo se, da bo tekma zelo težka. V Velenju jih v letošnji sezoni še nismo premagali, enkrat nam je uspelo v domači dvorani. Pričakujemo zelo težko tekmi in dali bomo vse, da točki prinesemo v Koper."


Ob 19.00:
MARIBOR BRANIK : URBANSCAPE LOKA

Marin Buneta, igralec Maribora Branika:
"V začetku končnice smo imeli težek razpored. Kar se tiče Celja je to poglavje zase, v Velenju sta manjkala oba krožna napadalca, a smo kljub temu prikazali dobro igro. Sedaj igramo doma v polni postavi in čas je, da osvojimo prve točke v končnici za prvaka. Spoštujemo vsakega nasprotnika, toda menim, da imamo kakovostnejšo moštvo od Loke."

Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
"Maribor Branik igra zelo čvrsto v obrambi, imajo dolgo klop, in veliko rotirajo. V napadu se zanašajo na veliko gibanja s pogostimi menjavami pozicij in na to bomo morali biti najbolj pozorni. Na zadnji tekmi smo imeli slabo realizacijo in to moramo do nedelje popraviti."
LESTVICA LIGE NLB ZA PRVAKA
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 2 2 0 0 62 57 5 42
2 RK GORENJE VELENJE 2 2 0 0 57 35 22 38
3 RD RIKO RIBNICA 2 2 0 0 65 56 9 38
4 RK MARIBOR BRANIK 2 0 0 2 48 58 -10 28
5 RD KOPER 2013 2 0 0 2 55 62 -7 27
6 RD URBANSCAPE LOKA 2 0 0 2 45 64 -19 22
LIGA NLB ZA OBSTANEK, 3. KOLO

Petek, 5. april 2019, ob 20.00:
JERUZALEM ORMOŽ : TRIMO TREBNJE

Bojan Čudič, kapetan Jeruzalema Ormoža:
"Na obeh tekmah je bil Trimo tisti, ki je neprestano kontroliral potek tekme. Mi smo na obeh tekmah lovili nasprotnika, vendar nam niti enkrat ni uspelo iztržiti kakšne točke. Največ preglavic pa nam je na obeh tekmah povzročal naš bivši soigralec levoroki Gal Cirar, ki se je v Trebnjem še dodatno razvil v odličnega rokometaša. Za zmago bo potrebno zaustaviti prav Cirarja in ostale njegove soigralce predvsem na krilnih položajih. Oba poraza sta nam dodaten motiv, da se dobro pripravimo na nasprotnika in ga prvič letos spravimo na kolena. Naloga zagotovo ne bo lahka, zato upam, da bomo glede pristopa in želje po zmagi na pravih obratih."

Adam Seferović, igralec Trima Trebnje:
"Proti Ormožu nas čaka zelo težka tekma. Vemo, da je Jeruzalem odlična ekipa, še posebej pred domačo publiko. Imajo zares odlične posameznike, zdaj se jim je vrnil še Ocvirk in tako je ekipa še močnejša na zunanjih pozicijah. Mi moramo maksimalno odigrati v obrambi in poizkusiti zadeti čim več zadetkov iz protinapadov. Naš glavni cilj v drugem delu je sedmo mesto, kar pomeni, da za nas šteje le zmaga."

Sobota, 6. april 2019, ob 19.00:
DOBOVA : SVIŠ IVANČNA GORICA

Dorian Markušić, igralec Dobove:
"V soboto k nam prihaja SVIŠ, ki ima zelo čvrsto ekipo, ki se je v zadnjem delu rednega dela začela dvigovati. Imajo močno obrambo in soliden napad. Če bomo pravi in igrali trdno obrambo kot jo znamo nam zmaga ne bi smela uiti. Igrali bomo v domači dvorani, pred domačim občinstvom in navijači in borili se bomo vsako sekundo za obstanek v ligi."

Ob, 20.00:
KRKA : DOL TKI HRASTNIK

Jan Irman, igralec Krke:
"Dol je neugodna ekipa s številnimi izkušenimi igralci, zato moramo že na začetku tekme sestaviti dobro obrambo, ki bi nam omogočila čim več lahkih zadetkov iz protinapadov. Vabim gledalce, da nas podprejo v čim večjem številu in nam pomagajo do novih dveh točk."

Amal Ajdari, igralec Dola TKI Hrastnika: 
"Gostitelji so prav gotovo favorit v tej tekmi, a mi se v Marof ne gremo predajat, saj nimamo kaj izgubiti. Domačini na zadnjih tekmah po menjavi na trenerski klopi še niso v top formi, zato bomo izkoristili vsako priložnost, da z borbeno in disciplinirano igro morda presenetimo Krkaše."
LESTVICA LIGE NLB ZA OBSTANEK
M EKIPA N Z I P + - +/- T
1 RK TRIMO TREBNJE 2 2 0 0 61 54 7 24
2 MRK KRKA 1 0 1 0 27 27 0 20
3 RK JERUZALEM ORMOŽ 2 2 0 0 61 54 7 18
4 MRD DOBOVA 1 0 0 1 33 34 -1 12
5 RK DOL TKI HRASTNIK 2 0 0 2 45 55 -10 11
6 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 2 0 1 1 57 60 -3 6