28. 8. 2019

13. športni kamp RZS

Avgusta 2019 je že trinajsto leto zapored potekal športni kamp RZS, na katerem je sodelovalo 135 udeleženk in udeležencev iz 18 ženskih ter 24 moških slovenskih rokometnih klubov. Mladi igralci in igralke so pod taktirko reprezentančnih trenerjev izvajali športno-izobraževalni program v Izoli, kjer so se preizkusili v mnogih aktivnostih povezanih z rokometom, se kopali v bližnjem kopališču in zabavali na družabnih večerih. 

Rokometni kamp je športno izobraževalni program, ki vključuje najrazličnejše aktivnosti, z namenom navdušiti in izobraziti naše najmlajše rokometne igralce in igralke s temeljnimi športnimi vrednotami in rokometnim znanjem. V projekt Šporni kamp RZS 2019 so bili vključeni deklice rojene letna 2004/2005 in dečki rojeni leta 2006/2007 iz različnih slovenskih klubov. 


Na kampu so udeleženci opravili treninge, kjer je bil največji poudarek na nadgrajevanju tehnično – taktičnega rokometnega znanja. Treningi so potekali pri dečkih istočasno na 6 različnih prizoriščih, pri deklicah na 4 igriščih, igralci in igralke pa so vsak dan sodelovali na drugem prizorišču. Tudi tokrat so lahko na športnem kampu igralke in igralci spoznali veščine Rokometa na mivki - beach handball. V sklopu kampa so potekala tudi tekmovanja v rokometu.


Udeležence kampa so obiskali tudi mladinski reprezentant Gašper Dobaj, predstavnik OKS-a g. Aleš Šolar (tema: olimpizem), ga. Katja Simić (dietetik-predavanje o prehrani), selektorja ženske članske reprezentance Uroš Bregar in selektor ženske kadetske reprezentance Boris Čuk skupaj s strokovnim vodstvom.