2. 9. 2020

Trebanjci s preobratom do uspešnega začetka nove sezone Lige NLB

S sredino tekmo v Trebnjem se je začela nova, že 30. sezona v najelitnejši slovenski rokometni ligi. Uvodna tekma Lige NLB je pripadla moštvoma Trima Trebnjega in Kopra. Slednji je vodil večji del tekme, na koncu pa po zgrešenem strelu tik pred sireno moral priznati premoč dolenjski zasedbi.

Tekmovanje se bo nadaljevalo ta petek, ko se bosta pred kamerama Sportkluba ob 18.45 pomerila Jeruzalem Ormož in Dobova. Preostali pari bodo na igrišče stopili v soboto. Aktualni prvaki iz Celja bodo pričakali novince iz vrst LL Grosista Slovana, v Ribnici bo gostoval škofjeloški Urbanscape, Slovenjgradčani se bodo odpravili v Novo mesto, Ljubljano debi med prvoligaši čaka v Velenju, v Izolo pa se bo odpravila zasedba iz Maribora.

LIGA NLB, 1. KROG:

Sreda, 2. septembra:
RK TRIMO TREBNJE : RD KOPER 25:24 (13:14)
Kotar 7, Didovič in Cirar (2) po 4; Poklar 7, Kete (1) in Jovičič po 5.


Igralec tekme: Urh Brana (RK Trimo Trebnje)

Izbranci trenerja Uroša Zormana so po uspešnem evropskem uvodu, ko so na prvi tekmi kvalifikacij evropske lige v gosteh premagali portugalski Belenenses, tokrat vpisali še prvo zmago v domačem prvenstvu. Zanjo so se morali precej potruditi, saj so se Koprčani upirali vse do konca tekme.

V prvem polčasu so imeli rahlo pobudo Koprčani, ki so ves čas vodili, večkrat tudi za tri zadetke, a so se domači še pred glavnim odmorom povsem približali.

V uvodu drugega polčasa so tudi izenačili in celo povedli, zatem pa se je odvijala povsem izenačena bitka, v kateri ne eni ne drugi ekipi ni uspelo priti do več kot zadetka prednosti.

Šele v 53. minuti je Gal Cirar Dolenjcem prinesel prednost dveh golov, ko je zadel za 23:21, gosti so se še dvakrat približali na zadetek, na koncu pa so se zmage le veselili domačini. Ob koncu je strel za izenačenje pri gostih zgrešil Andraž Kete.

Prvi strelec domačih je bil Marko Kotar s sedmimi goli, gostov pa Tine Poklar, prav tako s sedmimi.

Trebanjci bodo v 2. krogu 12. septembra gostili Jeruzalem Ormož, Koprčani pa Maribor Branik.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Urh Brana, vratar RK Trimo Trebnje:
"Prva tekma v Ligi NLB je za nami. Kot smo pričakovali, je bil obračun zelo zahteven. Dali smo vse od sebe, kljub slabšemu začetku. Pokazali smo pravi obraz in gradili svojo igro. V soboto nas že čaka povratna tekma s Portugalci in gremo naprej."

Rok Jelovčan, vratar RD Koper:
"Tokrat se ni izšlo po naših željah. Trebanjci so prišli do nekaj lahkih zadetkov, obenem je odlično delo v vratih opravil Urh Brana in ravno to je odločilo tekmo."

Petek, 4. septembra, ob 18.45:
RK JERUZALEM ORMOŽ : MRD DOBOVA (prenos na Sportklubu)

Sobota, 5. septembra, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD LL GROSIST SLOVAN (prenos na Facebooku)

Sobota, 5. septembra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RD URBANSCAPE LOKA (prenos na Facebooku)

Sobota, 5. septembra, ob 19.00:
MRK KRKA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 (prenos na Facebooku)
RK GORENJE VELENJE : MRK LJUBLJANA (prenos na Facebooku)
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK MARIBOR BRANIK (prenos na Facebooku)