27. 2. 2020

Brazilska reprezentantka v prihodnji sezoni med Krimovkami

Brazilska reprezentantka Samara da Silva Vieira, ki trenutno igra v romunski Valcei je nova okrepitev Krima Mercatorja, že tretja po Maji Svetik in francoski reprezentantki Océane Sercien-Ugolin.

Samaro smo na tekmi proti Krimovkam v tej sezoni videli v prvem kolu glavnega dela najmočnejšega evropskega rokometnega klubskega tekmovanja, pred nekaj dnevi pa še na povratni tekmi na Kodeljevem. Kljub visoki vročini je stisnila zobe in se pod remi podpisala z dvema zadetkoma.

Rokometna pot je 183 centimetrov visoko levo zunanjo igralko na staro celino prvič popeljala v letu 2016, ko je domači FAB zamenjala za nemški Blomberg. V prihodnji sezoni se je podala v turški Üsküdar, po krajši epizodi v brazilskemu Apahandu pa je v letu 2018 naredila največji korak kariere in se preselila k kasnejšim romunskim prvakinjam. Z romunsko Valceo je osvojila tamkajšnje državno prvenstvo in prejela nagrado za najboljšo obrambno igralko.

V istem letu je z brazilsko reprezentanco do zlata prišla na Panameriških igrah in se tako neposredno uvrstila na olimpijske igre, ki bodo poleti potekale na Japonskem.

V ljubljanskem taboru se zavedajo primanjkljaja zadetkov z velike razdalje, kar je eno od vodil za iskanje okrepitev doma in v tujini. Prav Vieira lahko s svojo višino prinese še dodatno moč zunanje strelske linije. 

Samara da Silva Vieira, tretja okrepitev Krima Mercatorja za sezono 2020/2021:
"Zelo sem vesela, da sem lahko sprejela povabilo v Krim Mercator. Mislim, da je pred mano izredno leto, zato komaj čakam prihod v Ljubljano. Rada bi le čimprej spoznala ekipo in uživala v izjemni priložnosti, ki se mi je ponudila."