29. 2. 2020

Velenjske ose tudi v drugo boljše od Špancev

Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 4. kroga pokala EHF (skupina C) premagali španski Ademar Leon s 30:25 (13:14).

Velenjski rokometaši so na začetku skupinskega dela tega tekmovanja doživeli dva poraza, proti tekmecem iz nemškega Magdeburga in francoskega Nantesa. potem pa so ujeli pravo formo in tudi našli tekmeca po meri; nekoč izjemno močna zasedba iz Leona je klonila tako na svojem terenu kot tudi danes v Rdeči dvorani.

Na tekmi v Španiji sta bili moštvi skupaj do končnice, takrat pa so Slovenci z delnim izidom 3:0 povedli s 24:20 in potem zmagali s 26:23.

Danes je bil razplet v prvem delu podobno tesen kot do te končnice. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, povedli za gol ali dva, a so se tekmeci vselej približali. Domači so imeli priložnost za pobeg pri 8:6 in 10:8, toda Ademar Leon se je vrnil in potem v zadnjih minutah prvega dela poskrbel za preobrat, ko je zaostanek 11:12 spremenil v tesno vodstvo s 14:13.

A vse, kar so zamudili v prvem polčasu, so domači nadoknadili v drugem. Španci so bili nazadnje blizu pri 15:16 v 34. minuti, potem pa so stvari v svoje roke prevzeli Velenjčani.

Od 34. do 45. minute so zaklenili svoja vrata, Ademar Leon se je zaman trudil, da bi preobrnil potek tekme. Na drugi strani so rokometaši Gorenja naredili delni izid 8:1, v tem obdobju je pet od svojih devetih golov na tekmi dosegel Miha Kavčič.

Ko je Ademar spet zadel za 23:16, je bilo že prepozno, da bi lahko ogrozil zmago domačih. Velenjčani so do konca zanesljivo nadzorovali potek tekme, sicer dovolili znižanje za nekaj zadetkov, toda zmaga ni bila ogrožena. Rokometaši Gorenja so znali zadržati pet ali šest golov naskoka, na koncu je bila razlika pet za končnih 30:25.

Kavčič je tekmo končal pri devetih golih, uspešno pa sta mu pomagala še Matic Verdinek s sedmimi in Aleks Kavčič s šestimi.

Naslednjo tekmo bodo Velenjčani igrali 18. marca, ko bodo gostili Magdeburg.