19. 4. 2020

Pajt se je vrnil v matični klub

Kenan Pajt (183 cm, 1998), ki je svojo rokometno pot začel ravno v klubu iz Šaleške doline, se po dveh sezonah kaljenja pri moštvu iz Slovenj Gradca vrača nazaj v svoj matični klub. Z Velenjčani je podpisal pogodbo za eno leto, z možnostjo podaljšanja.

Kenan je svojo rokometno pot začel pri Gorenju Velenju, kjer se je uspešno predstavil v mlajših selekcijah, prav tako pa je 22-letni desnokrilni rokometaš oblekel tudi mladinski in kadetski reprezentančni dres. Prvič je za člansko ekipo črno-rumenih nastopil v sezoni 2017/18, nato pa se kalil pri sosedih iz Koroške. V sezoni 2018/19 v slovenjgraškem dresu dosegel 156 zadetkov na 26 tekmah. V letošnji sezoni pa je Kenan nastopil na 20 tekmah in dosegel 87 zadetkov v prvoligaški konkurenci.

V sezoni, ki prihaja bo Pajt na desnem krilu delal družbo trenutno poškodovanemu (sprednja križna vez) Ibrahimu Haseljiću. V Rokometnem klubu Gorenje Velenje tako še naprej uspešno sestavljajo ekipo za prihodnjo sezono, ki bo ohranila svoje ogrodje, s podaljšanjem pogodbe pa so naredili še dodaten korak v smeri začrtane strategije, ki je usmerjena v pomladitev članskega moštva ter vzpostavitvi močnega razvojnega centra za mlade talentirane rokometaše.

Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja:
"Veselim se povratka v matični klub, kjer sem začel svojo rokometno pot. Z nestrpnostjo pričakujem začetek prihajajoče sezone, da dokažem kaj zmorem. S soigralci se že dobro poznamo, z nekaterimi sem igral tudi v mlajših selekcijah. RK Gorenje Velenje je bil vedno v boju za sam vrh lestvice in prepričan sem, da bo tako tudi naslednjo sezono. Nekaj igralcev se je zamenjalo, ampak ogrodje ekipe ostaja enako. Mislim, da je ekipa zelo dobro sestavljena in da bo naslednja sezona še kako zanimiva. Ob tej priložnosti bi se rad tudi iskreno zahvalil RK Slovenj Gradec 2011 za dano priložnost in korekten odnos."

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:
"Kenan je otrok naše rokometne šole. Pred sezono 2018/19 smo se odločili, da je za njegov nadaljnji razvoj najpomembnejša izdatna minutaža. V dveh sezonah v RK Slovenj Gradec 2011 je bil te deležen. Pokazal je, da ima velik potencial, ki ga bo s trdim delom in močnejšo konkurenco v našem klubu lahko še nadgradil. S njegovim prihodom se je znova pokazala pravilna usmeritev kluba, da se dobro delo v mlajših selekcijah na dolgi rok obrestuje. V klubu se veselimo Kenanove vrnitve in nadejamo se, da bo uspešno stopil v čevlje vrhunskih desnih kril, ki jih v Rokometnem klubu Gorenje Velenje nikoli ni manjkalo."