21. 4. 2020

Konec tudi v Nemčiji, Zarabec prvak

V torek so predčasen konec sezone razglasili tudi v nemški prvi in drugi Bundesligi. Naslova prvaka se je s Kielom razveselil slovenski reprezentant Miha Zarabec, medtem ko sta si evropske nastope v prihodnji sezoni s tretjim oziroma četrtim mestom zagotovili še moštvi Magdeburga (Marko Bezjak) in Hannoverja (Nejc Cehte in Urban Lesjak).

Zarabčeva ekipa, ki je na 26 tekmah vpisal 22 zmag in štiri poraze, si je z naslovom zagotovila mesto v elitni Ligi prvakov, medtem ko bosta preostali dve nastopili v Pokalu EHF. Magdeburg je sezono sklenil z izkupičkom 19-1-7, Hannover pa 16-4-7.

Poleg omenjenih rokometašev se je sezona končala še za dva slovenska vratarja. Urh Kastelic je nastope v prvi nemški ligi z ekipo Frisch auf Göppingen sklenil na 11. mestu (11-1-14), šest mest nižje pa je med elitno osemnajsterico zaključil Gorazd Škof z zasedbo Die Eulen Ludwigshafen (6-3-18). 

Nemški klubi so sklenili, da po predčasno sklenjeni sezoni iz elite ne bo izpadel nobeden izmed klubov, temveč bodo tekmovanju priključili najboljši moštvi drugoligaške druščine. Tudi tam smo Slovenci imeli svojega predstavnika. Naslov prvaka se je s HSC 2000 Coburgom razveselil kadetski reprezentant Dino Mustafić, ki je bil na 24 tekmah trikrat v kadru članskega moštva.