24. 8. 2020

Na Otočcu končan 32. zbor članov RZS

V ponedeljek je v Hotelu Šport na Otočcu potekal 32. zbor članov Rokometne zveze Slovenije. Na njem so med drugim sprejeli spremembe nekaterih aktov RZS ter opravili volitve organov RZS.


Ena izmed najpomembnejših sprememb statuta je ta, da so zbrani člani soglasno potrdili dopolnilo člena, ki v primeru višje sile (razglašene epidemije, naravne nesreče ipd.) in obenem oviranega dela organov ter njihovih članov, predsedstvu RZS daje odgovornost, da odloča o vseh vprašanjih, ki se nanašajo na organizacijo in delovanje zveze ter potek vseh aktivnosti pod okriljem RZS. Do sedaj so bili za tovrstne odločitve pristojni zgolj člani RZS znotraj posameznih združenj.


Na volitvah so člani RZS izvolili tudi svoje predstavnike v predsedstvu organizacije. Soglasno, z 51 glasovi so izvolili Marko Šibilo (predstavnik trenerjev), poleg njega pa bodo omenjeni organ v prihodnje dopolnjevali še Janko Požežnik (predstavnik sodnikov; 50 glasov), Beno Lapajne (predstavnik igralcev; 37) in Miša Marinček (predstavnica igralk; 32).


Predsednik RZS Franjo Bobinac je obenem prisotne seznanil, da bo v prihodnje namesto Bojana Cizeja v predsedstvu RZS deloval Jernej Smisl, sicer uspešen gospodarstvenik predsednik RK Celje Pivovarna Laško. Ostali predstavniki predsedstva, ki jih skupščini predlaga predsednik, imajo pred seboj še dvoletni mandat.


Znani so tudi novi člani posameznih odborov. Nadzorni odbor RZS bodo v prihodnje tvorili Branko Bulovič (39 glasov), Jure Cvetko (44) in Andreja Novak (44), statutarni Anton Janc (47), Primož Feguš (43), Maja Šerc (49), Blaž Pipp (39) in Žiga Urankar (38), odbor za arbitražo Jure Levovnik (50), Matej Ban (46), Tomaž Brcar (46), Jan Zupančič (43) in Zlatko Kafel (42) ter odbor za podelitev nagrad in priznanj RZS Franci Bačar (49), Matjaž Beliš (50) in Roman Šavrič (50).