31. 8. 2020

Prvakinje z visoko zmago začele novo sezono

S ponedeljkovo tekmo v Ljubljani se je začela nova sezona rokometnega državnega prvenstva za članice. Na uvodnem obračunu so visoko zmago slavile aktualne prvakinje. Krim Mercator je bil od Izolank boljši s 43:20.

Preostale tekme bodo na sporedu v soboto. Krka se bo tedaj podala na gostovanje na Ptuj, Koper v Žalec, Celjanke pričakujejo Litijo, podprvakinje iz Ajdovščine pa novinke iz Zagorja. Ker v tej sezoni 1. ženske rokometne lige nastopa 11 ekip, bodo v prvem krogu proste Velenjčanke.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 1. KROG:


Ponedeljek, 31. avgusta:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK IZOLA  43:20 (20:9)
Sercien-Ugolin (2) in Jurič po 7; Hodžič 7 (5), Mujanovič 4.


STATISTIKA


IZJAVI PO TEKMI:


Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
"Pred tekmo je bil naš cilj, da prejmemo 16 zadetkov, torej smo prejeli štiri zadetke preveč. Dvoboj proti Izoli smo izkoristili za pripravo na Ligo prvakinj in videli nekatere stvari, ki se jim moramo posvetiti. Od nas se pričakuje, da vsako tekmo igramo s polno močjo, upravičimo ime Krima Mercatorja in nikogar ne podcenjujemo."


Borut Hren, trener ŽRK Izola:
"Ekipa Krima Mercatorja je pokazala vso svojo kakovost in povsem zasluženo zmagala. Želja po igranju je bila velika, do 20. minute smo igrali res lep rokomet, potem pa smo padli. Ugotoviti moramo zakaj in iti proti naslednjim tekmam, ki bodo za nas bolj pomembne. Še enkrat moram čestitati Krimu za zasluženo zmago."


Sobota, 5. septembra, ob 19.00:
ŽRK PTUJ : ŽRK KRKA NOVO MESTO


Ob 19.30:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽURD KOPER


Ob 20.00:
ŽRK Z'DEŽELE : ŽRD LITIJA
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RŽK ZAGORJE


ŽRK VELENJE je prosto.