9. 7. 2021

Nemke močnejše od slovenske mlade reprezentance

Na tekmi drugega kroga evropskega prvenstva za dekleta do 19 se je Slovenija v dvorani Golovec soočila z izbrano vrsto Nemčije in klonila s končnim rezultatom 24:29.


Slovenska reprezentanca do 19 let se je v drugem krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v Celju pomerila z nemško izbrano vrsto. Ekipi sta na igrišče dvorane Golovec stopili manj kot 24 ur po uvodnih tekmah turnirja, na katerih je Slovenija zabeležila poraz proti Danski (31:17), Nemčija pa zmago nad Švico (30:23).

Slovenke so se vrstnicam iz Nemčije zoperstavila brez krožne napadalke Nike Dobnik, ki je bila na obračunu prvega kroga proti Danski izključena z rdečim kartonom. Kljub odsotnosti ene izmed nosilk slovenske zasedbe so gostiteljice prvenstva dvoboj začele obetavno in v vodstvu preživele polovico prvega polčasa. Učinkovito so zaključevale napade in se borile v obrambi, a so uigrane in fizično močne Nemke kljub temu uspele povesti, vodstva pa iz svojih rok niso izpustile do konca dvoboja.

Po golu Tie Tomc s sedmih metrov se je slovenska izbrana vrsta na odmor odpravila v zaostanku s 14:16, v nadaljevanju pa se ekipa selektorja Gašperja Kovača gostjam ni uspela približati na več kot dva gola razlike. Tekmo so slovenske reprezentantke sklenile s porazom za pet golov (24:29).

Največji del strelskega bremena Slovenije je s petimi goli nosila Tia Kralj. Po štiri zadetke so prispevale kapetanka Erin Novak, Ema Marković in Neja Polak. Najboljša strelka nemške reprezentance je bila visokorasla Naomi Conze, ki je mrežo zatresla devetkrat.

Izbranke slovenskega trenerja Kovača v soboto čaka dan počitka, znova pa bodo aktivne v nedeljo, ko se bodo na obračunu tretjega kroga skupinskega dela pomerile s Švico. Nemčija bo končno uvrstitev na vrh skupine A iskala proti Danski. Slovenka v primeru zmage nad Švicarkami in poraza Dank proti Nemčiji še ohranjajo teoretične možnosti za uvrstitev na drugo mesto v skupini, a bi zmaga slovenske reprezentance morala biti astronomsko visoka.

Evropsko prvenstvo za dekleta do 19 let, Skupina A

petek, 9. julija:
Slovenija – Nemčija 24:29 (14:16)
Slovenija: Meža, Naveršnik, Kuralt, Rudman 3, Simšič, Markovič 4, Hilj, Bukvič, Kralj 5, Borsan 2, Kovačič, Novak 4, Kovšca 1, Polak 4, Tomc 2, Nadarevič 1.
STATISTIKA


Igralki tekme: Tia Kralj (Slovenija) in Naomi Conze (Nemčija).


IZJAVA PO TEKMI


Gašper Kovač, selektor Slovenije:

"Zagotovo smo v to tekmo stopili z boljšim pristopom in manj živčnosti. A če želimo zmagati, moramo sestaviti celovito predstavo. Če so bile vratarke na tekmi prvega kroga svetla točka, jih na tem dvoboju ni bilo. Vse pohvale ekipi za borbenost. Na prvi tekmi smo naredili osem prekrškov, tokrat pa 37. Želja je torej vsekakor bila prisotna. Težave smo imeli pri zaključkih akcij, a zagotovo je bilo boljše kot proti Danski."