11. 7. 2021

Ženska reprezentanca do 19 let sklenila skupinski del tekmovanja

Slovenska izbrana vrsta do 19 let je na evropskem prvenstvu v Celju izgubila še svojo tretjo tekmo in s tem zaključila skupinski del tekmovanja. Tokrat so Slovenke premoč priznale razpoloženim Švicarkam (22:36).


Slovenska ženska reprezentanca do 19 let je v dvorani Golovec na tekmi tretjega kroga skupinskega dela evropskega prvenstva gostila Švicarke, ki so po petkovi zmagi nad Dansko še upale na uvrstitev v boje za osvojitev naslova prvaka, medtem ko je Slovenija svoje sanje o napredovanju morala opustiti že po zmagi Danske nad Nemčijo.

 

Slovenska zasedba je bila v uvodnih minutah enakovreden tekmec. V začetnem delu tekme smo v Celju spremljali hitro in dinamično rokometno predstavo, po dobrih sedmih minutah je rezultat znašal 4:4. Švicarke so si nato v 12. minuti ustvarile dva zadetka prednosti, ki so jo do 17. minute podvojile, nato pa se več niso ozirale nazaj. Izbranke selektorja Gašperja Kovača so švicarske rokometašice poskušale ujeti z različnimi taktičnimi zamislimi v napadu in borbo v obrambi, a se jim niso uspele približati. V 44. minuti so rokometašice v modro-zelenih dresih prvič zaostale z dvomestnim številom golov, čemur je botrovalo tudi nevsakdanje veliko število slovenskih strelov, ki so končali v vratnicah švicarskega gola. Reprezentantke Slovenije so ob koncu obračuna Švicarkam športno priznale poraz z 20:34.

 

Za najkoristnejšo igralko Slovenija je bila izbrana Tia Kralj, ki je bila z devetimi goli iz desetih poizkusov prva strelka svoje ekipe. Tri zadetke je dodala 17-letna Ema Marković, po dva pa Tia Tomc in Erin Novak. V švicarskih vrstah je bila najučinkovitejša Celia Heinzer, ki je slovenske vratarke premagala 12-krat.

 

Zasedbo selektorja Kovača v ponedeljek čaka dan počitka, nato pa bo nadaljevala evropsko prvenstvo z boji za razvrstitev od 9. do 16. mesta. Celje bo turnir najboljših evropskih ekip gostilo vse do nedelje, 18. julija.

 

Evropsko prvenstvo za dekleta do 19 let, Skupina A

nedelja, 11. julija:
Slovenija – Švica 22:36 (11:18)
Slovenija: 
Meža, Naveršnik, Kuralt, Rudman, Simšič, Markovič 3, Hilj, Bukvič, Kralj 9, Borsan 1, Kovačič 1, Novak 2, Kovšca 1, Polak 1, Tomc 2, Nadarevič, Dobnik 1, Bukvič 1.
STATISTIKA

 

Igralki tekme: Tia Kralj (Slovenija) in Celia Heinzer (Nemčija).

 

IZJAVI PO TEKMI

 

Gašper Kovač, selektor Slovenije:

"Težko je karkoli reči. V tekmo smo stopili na način, da nismo odigrali stvari, ki smo jih pripravljali. Pripravili smo se na vsake tekmice in vedeli, na kak način igrati proti njim. Enostavno nismo taktično dovolj zreli, ko pa zmanjka taktične zrelosti, pa zmanjka tudi fizične moči. Upamo, da bomo strnili vrste, se zbudili in začeli igrati."


Tia Kralj, najkoristnejša igralka Slovenije:

"Lahko bi bilo veliko boljše. Stvari, ki se jih dogovorimo, moramo pokazati tudi na igrišču. Želele smo si zmage, ampak ni uspelo. V drugi del tekmovanja gremo s polnimi močmi. Potrudile se bomo, da dosežemo najboljšo možno uvrstitev."