12. 7. 2021

Kadetinje v Ajdovščini začele sklepne priprave pred EP

Slovenska kadetska reprezentanca se je v ponedeljek zbrala v Ajdovščini in začela sklepne priprave na rokometno evropsko prvenstvo do 17 let. To bo potekalo v Podgorici med 5. in 15. avgustom.


Selektor slovenskih kadetinj, Jernej Rantah, je svojo zasedbo deklet v Ajdovščini zbral dobre tri tedne pred začetkom evropskega prvenstva za ženske do 17 let, ki bo potekalo v črnogorski Podgorici. Vabilo na zbor izbrane vrste so prejele vratarke Zala Vuk, Nika Vuk in Saša Posega, zunanje igralke Nena Černigoj, Azra Zulič, Stina Jazbinšek, Nika Dodič, Lara Kolobarič, Nika Ocepek, Nika Bolčič, Urša Matekovič in Žana Cerovak, krilne rokometašice Deja Udovč, Ema Grmek in Tinkara Kogovšek ter krožne napadalke Lenina Behin, Nina Simič in Lara Bukovec.


"Rokometašice so na priprave prišle zdrave. Na prvem treningu si je Azra Zulič lažje poškodovala gleženj, a verjamem, da ne gre za hujšo poškodbo, ki bi vplivala na razvoj priprav," je zdravstveni karton svoje ekipe povzel selektor Rantah, ki dodaja: "V preteklih pripravljalnih ciklih smo pripravljali teren za sklepne priprave. Več je bilo uigravanja, da bomo zdaj lažje postavili igro."


Kadetska reprezentanca bo priprave opravila v treh sklopih. Prvi bo v Ajdovščini potekal do konca tedna, v tem času pa bodo dekleta svoje uigranost preizkušala na dveh pripravljalnih obračunih proti sovrstnicam iz gostiteljice evropskega prvenstva, Črne gore. V nedeljo se bo izbrana vrsta odpravila v Srbijo, kjer bo sredi naslednjega tedna naslednjega tedna odigrala prijateljska dvoboja s kadetsko reprezentanco Srbije. Zadnji del pripravljalnega obdobja bo potekal od ponedeljka, 26. julija, pa do odhoda na prvenstvo. V tem času bodo kadetinje svojo formo pilile na Rogli.


Trener Ranatah napoveduje, da bo največ pozornosti v času priprav namenjene igri v obrambi: "Poskušali bomo igrati čim boljšo obrambo in iskati priložnosti za nasprotne napade. Na postavljeno obrambo imajo, zaradi pomanjkanja visokih rokometašic, težave vsi slovenski klubi in reprezentance. Če bomo uspešni v hitri igri, bo lažje igrati tudi na postavljeno obrambo. Glede na razmere v evropskem rokometu smo v tem pogledu v zaostanku proti ostalimi reprezentancam. Po fizični moči smo na prvenstvih ponavadi med šibkejšimi ekipami, a bomo to poskusili nadoknaditi z drugimi vrlinami."


Na uvodu prvenstva stare celine slovenske rokometašice čakajo srečanja s Švedsko, Rusijo in Hrvaško. Na svojem uvodnem obračunu turnirja se bodo Slovenke v četrtek, 5. avgusta, pomerile s Švedinjami, dan kasneje pa še z Rusinjami. Skupinski del tekmovanja bo slovenska ekipa sklenila v nedeljo, 8. avgusta na sosedskem obračunu s Hrvaško. Za napredovanje v boje za naslov prvaka morajo dekleta zasesti eno izmed prvih dveh mest v skupini B.

PRIPRAVLJALNE TEKME ŽENSKE KADETSKE REPREZENTANCE:
Sreda, 14. julija, (Ajdovščina):
SLOVENIJA U17 : ČRNA GORA U17

Četrtek, 15. julija, (Ajdovščina):
SLOVENIJA U17 : ČRNA GORA U17

Torek, 20. julija (Kragujevac, Srbija):
SLOVENIJA U17 : SRBIJA U17

Sreda, 21. julija, (Kragujevac, Srbija):
SLOVENIJA U17 : SRBIJA U17
EP ZA DEKLETA DO 17 LET, SKUPINA B
1. krog, četrtek, 5. avgusta, ob 14.45:
ŠVEDSKA : SLOVENIJA

2. krog, petek, 6. avgusta, 16.00:
SLOVENIJA : RUSIJA

3. krog, nedelja, 8. avgusta, 16.00:
SLOVENIJA : HRVAŠKA