27. 7. 2021

Velenjčani in Trebanjci se že pripravljajo na novo sezono

V pripravljalno obdobje sta sta vstopili tudi moštvi Gorenja Velenja in Trima Trebnjega, prvo- in tretjeuvrščena zasedba sezone 2020/21.


Aktualni prvaki Lige NLB so po zasluženem odmoru znova zbrali na stadionu Ob jezeru. S prvim skupnim treningom, na katerem sta manjkala zgolj udeleženca prihajajočega evropskega prvenstva za rokometaše do 19 let, Tarik Mlivić (Slovenija) in Branko Predović (Srbija), so Velenjčani začeli pripravljalno obdobje na novo sezono. Pričakovati je, da bo ta zahtevna, sej se bodo velenjski rokometaši ob bojih na domačih parketih za točke potegovali tudi v enem izmed evropskih tekmovanj. 

Zoran Jovičić, glavni trener članske ekipe Gorenja Velenja, je tako strnil svoje vtise ob ponovnem srečanju s svojimi izbranci: "Upam, da smo si v dopustniškem času vsi dobro odpočili. Fantje so se tudi v tem času pripravljali, kar se je videlo na prvem treningu. Pred nami je zelo naporen mesec. Moja največja želja je, da vsi ostanejo zdravi. Z logiko iz pretekle sezone vstopamo tudi v novo. Naš cilj je rasti in napredovati iz tekme v tekmo." 


Svojo uigranost, formo in kondicijsko pripravljenost bodo ose preizkušale na pripravljalnih tekmah s Ferlachom, HSG Holdingom iz Gradca, Rikom Ribnico, tržaškim Pallamanom, Nexom Našicami, Duklo iz Prage ter na turnirju v Magdenburgu, ki se ga bodo ob gostiteljih udeležili tudi skopski Vardar in danski Holstebro.


S pripravami na prihajajočo sezono so začeli tudi v Trebnjem, kjer je svoje moštvo z uvodnim nagovorom pozdravil glavni trener Uroš Zorman. Strateg Trebanjcev je, sodeč po njegovi izjavi, pripravljen na delo: "Po mesecu in pol premora smo se s fanti ponovno zbrali v dvorani in “prižgali motorje” za novo sezono. Čaka nas veliko dela, imamo visoke cilje, zato se želimo do konca avgusta, ko je na sporedu prva evropska preizkušnja proti Dancem, čim bolje pripraviti."

V trebanjski zasedbi so pozdravili kar šest novincev. Ekipi so se pridružili vratar Aljoša Čudič, levi krilni Staš Jovičić-Slatinek, levi zunanji Gašper Horvat, srednji zunanji Toše Ončev, desni zunanji Veljko Stanojević ter levi zunanji Vid Miklavec, ki bo sezono preživel na posoji.

Tekmeci Trima Trebnjega v pripravljalnem obdobju bodo Dobova, Ferlach, Ivančna Gorica, Nexe Našice, Riko Ribnica in LL Grosist Slovan.