19. 1. 2022

Vranješ ni več selektor moške članske reprezentance

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca je predčasno končala nastope na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga gostita Madžarska in Slovaška. Tako kot velja za celotno slovensko rokometno in športno javnost, z rezultatom na prvenstvu nismo zadovoljni niti na Rokometni zvezi Slovenije.


Zavedamo se, da je razočaranje veliko. A del športa so tako zmage kot porazi. Četudi se slednji med seboj razlikujejo. Kot vselej bomo na Rokometni zvezi Slovenije opravili podrobnejšo analizo in skušali ugotoviti, kaj je botrovalo enemu najskromnejših nastopov naše izbrane vrste na največjih tekmovanjih. Ob tem ne gre zanemariti dejstva, da v kolektivnem športu zmaga ali poraz nista nikoli odvisna od enega posameznika.


Vodstvo RZS je že naredilo prve poteze. V sredo dopoldne je predsednik RZS Franjo Bobinac opravil telefonski razgovor z Ljubomirjem Vranješem. Med drugim sta govorila tudi o odgovornosti selektorja in njegovega strokovnega štaba. Strinjala sta se, da so spremembe nujne in da je zadnji rezultat veliko razočaranje. Način, na katerega se je vse skupaj zgodilo, je nesprejemljiv.


Isti dan se je na izredni seji sestalo Predsedstvo RZS, ki je selektorju Vranješu podalo nezaupnico. Obenem je bil z njim dosežen dogovor o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Selektorju Vranješu se je Predsedstvo RZS zahvalilo za dosedanje sodelovanje na obeh evropskih prvenstvih in svetovnem prvenstvu, ter še posebej za uvrstitev v polfinale pred dvema letoma na Švedskem, in mu pri nadaljnjem delu zaželelo vse dobro.


Na seji so zbrani razpravljali tudi o nadaljnjih korakih, s katerimi bi krivuljo uspešnosti moške članske reprezentance znova obrnili navzgor. Eden od najpomembnejših dejavnikov pri tem bo izbor novega selektorja in njegovega strokovnega štaba. Novo ime na čelu slovenskih rokometašev naj bi bilo znano v prihodnjih nekaj tednih.


Rokometna zveza Slovenije bo še naprej nadaljevala svojo delo v smeri razvoja igralcev na vseh ravneh, krepitve strokovnjakov in strokovnih ekip ter stalnega povečevanja finančnih sredstev za zagotavljanje pogojev, nujnih za nadaljnji razvoj vrhunskega rokometa v Sloveniji.