20. 1. 2022

Celjski rokometaši z novim predsednikom

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško ima novega predsednika. Kot so danes sporočili iz kluba, so na rednem zboru članov na volitvah za predsednika izbrali Gregorja Planteuja. Ta je na predsedniškem mestu zamenjal Jerneja Smisla.

Na četrtkovem Zboru članov so se člani ob poteku mandatov seznanili s poročili predsednika in vseh odborov kluba ter opravil volitve novih organov. Na predlog dosedanjega predsednika RK Celje Pivovarna Laško Jerneja Smisla, je zbor na to mesto izvolil nekdanjega direktorja, sicer pa člana Upravnega odbora (UO) Gregorja Planteua, ki je tako postal novi predsednik RK Celje Pivovarna Laško. Smisl sicer ostaja v RK Celje Pivovarna Laško kot član UO.

Gregor Planteu je nekdanji direktor kluba (2014 – 2017), po odhodu iz tega mesta pa je ostal član UO RK Celje Pivovarna Laško. Planteu je tako v zadnjih letih sodeloval pri vseh odločitvah kluba in kot takšen pozna delovanje kluba in naloge, ki zagotavljajo kontinuiteto dosedanjega dela. Hkrati uživa izjemen mednarodni ugled, saj je v preteklem obdobju predsedoval združenju evropskih klubov (FCH), danes pa je član ožjega vodstva tega pomembnega organa, ki ga, skupaj s predsednikom Xavierjem O’Callaghanom iz Barcelone, zastopa v Professional Handball Board pri Evropski rokometni zvezi.    

»Vesel in ponosen sem, da mi je bilo zaupano predsedovanje takšnemu klubu, kot je RK Celje Pivovarna Laško. To je velika čast, hkrati pa velika obveza, česar se dobro zavedam. Gre za klub z izjemno tradicijo, gradile so ga številne generacije, ki jim moramo biti hvaležni, da imamo rezultatsko najuspešnejši slovenski športni kolektiv v mednarodnem pogledu in enega najuspešnejših v domačih tekmovanjih. To kontinuiteto si želimo nadaljevati, ponosno zastopati Celje in Slovenijo ter imeti ob tem podporo generalnega ter ostalih sponzorjev in lokalnega okolja ter seveda navijačev, zaradi katerih se šport odvija. Ne bomo imeli veliko časa govoriti, zavihati je potrebno rokave in nadaljevati s trdim delom,« je ob izvolitvi dejal Planteu.

Gregor Planteu bo po Statutu kluba hkrati tudi predsednik UO, ki bo v prihodnje z zmanjšanjem števila članov bolj in lažje operativen ter ga bodo poleg njega sestavljali še predstavniki gospodarstva in lokalnega okolja Cvetko Marko, Gobec Mitja, Gergeta Sebastijan, Krivec Izidor, Pliberšek Franci, Smisl Jernej in župan Celja, Šrot Bojan. Upravni odbor kluba se je tako s sedanjih 17 članov zmanjšal na 8, z možnostjo razširitve, ko lahko nove člane na predlog predsednika kluba potrdi UO.

Zbor članov je prav tako na novo imenoval nadzorni odbor in disciplinsko komisijo. Klub, oziroma zbor članov je v svoje vrste častnih članov, ki ga že sestavlja 12 posameznikov, sprejel še tri nove in sicer dolgoletnega trenerja in nekdanjega igralca, Stanka Anderluha, nekdanjega predsednika in dolgoletnega člana kluba, Bojana Cizeja ter nekdanjega športnega direktorja, trenerja in igralca kluba, Slavka Iveziča. Naziv častnega člana, ki je doživljenjski, je eden izmed nazivov in dejanje kluba, s katerim klub prizna in se zahvali za zasluge in delo, ki so ga imenovani posamezniki vložili v delovanje tega kluba.