25. 2. 2022

Sara Kovarova nova članica Krima Mercatorja

Rokometni klub Krim Mercator se je za naslednjo sezono okrepil s češko desno zunanjo igralko Saro Kovarovo, je ljubljanski kolektiv objavil na uradni spletni strani. Triindvajsetletna Čehinja v tej sezoni igra za turški Kastamonu, za katerega je v ligi prvakinj dosegla 49 golov.

V Pisku rojena rokometašica je v domovini igrala za Banik Most, leta 2020 pa je okrepila Kastamonu. V tej sezoni je s turškim klubom dvakrat igrala proti Krimu in skupaj dosegla sedem golov.

Za češko člansko izbrano vrsto Kovarova nastopa od leta 2018. Na 16 tekmah je dosegla 34 zadetkov, nastopila pa je tudi na minulem svetovnem prvenstvu v Španiji.

Kovarova bo pri Krimu zasedla igralno mesto Oceane Sercien Ogulin, ki po koncu sezone zapušča Ljubljano. "Veseli nas, da uspešno sestavljamo ekipo za tekmovalno sezono 2022/23. Klub je vedno deloval v smeri oblikovanja talentov, ki skupaj z izkušenimi posameznicami tvorijo jedro ekipe. Sara je zagotovo ena izmed njih. Ponosni smo, da je naše okolje prepoznala kot stopničko višje v svoji karieri," je o novi moči za spletno stran kluba dejala športna direktorica Krima Deja Ivanović.