27. 5. 2022

Zasedbi Krima Mercatorja in Litije do zmag ob zaključku sezone

Rokometašice Krima Mercatorja in Litije so sezono zaključile z zmago. Ljubljančanke so s 36:22 ugnale Ajdovke, Litijanke pa so bile z 31:23 boljše od Zagorja.

Zasedba Krima Mercatorja je z zmago nad ekipo Mlinotesta Ajdovščine samo še potrdila 27. naslov državnih prvakinj, do katerega je prišla neporažena. Domača publika se je zmage veselila tudi v Litiji, kjer so gostiteljice uvrstitev na peto mesto 1. ženske rokometne lige proslavile s šesto zaporedno zmago v končnici.
 
1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 1. - 4. MESTO:

petek, 27. maja:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 36:22 (19:14)


Ekipe Krima Mercatorja je po osvojitvi naslova v 1. ženski ligi, ki so si ga Ljubljančanke priigrale že v prvi polovici maja, v zadnjem krogu končnice potrdila še dosežek neporaženosti skozi celotno sezono. Na drugi strani bi si Ajdovke z osvojitvijo dveh točk v Stožicah lahko zagotovile drugo mesto na končni prvenstveni lestvici, a je bila zmaga v odločilnih trenutkih trdno v rokah Krimovk.
Gostje so obračun sicer odprle sproščeno in zagnano. Še v 20. minuti dvoboja so vodile za dva zadetka (12:10), nato pa so izbranke Nataše Derepasko stopile na plin. Prednost gostiteljic je v sredini drugega polčasa narasla na dvomestno, v nadaljevanju pa zasedba Mlinotesta Ajdovščine ni uspela dohiteti ljubljanskih rokometašic. Zadnji gol za Tigrice v sezoni 2021/22 je dosegla Ema Abina.

IZJAVI PO TEKMI

Ana Gros, rokometašica Krima Mercatorja:
"Vedno je lepo postati slovenski prvak, sploh po vseh teh letih v tujini. Zelo sem ponosna na svojo ekipo, da smo sezono pripeljale do konca brez poraza."

Petra Sanabor, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Na tekmo v Ljubljano smo prišli sproščeno z namenom, da priložnost dobijo tudi rokometašice, ki igrajo manj minut. Krim Mercator je upravičil vlogo favorita in zasluženo zmagal na domačem parketu."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA, 5. - 8. MESTO:

petek, 27. maja:
ŽRD LITIJA : RŽK ZAGORJE 31:23 (14:13)
Bajc 10, Hauptman 8 (6); Kolobarić 12 (2), Golavšek 6.


Litija je odlično formo v končnici sezone potrdila tudi na zadnji tekmi tokratne izvedbe 1. ženske rokometne lige. Litijanke so slavile zmago še na svoji drugi tekmi v dveh dneh, v domači dvorani jim niso bile kos zdesetkane Zagorjanke. Zasedba Boštjana Kogovška v uvodu tekme še ni uspela streti gostujoče ekipe, ki se je na zadnjem zasavskem derbiju te sezone v prvi polovici dvoboja dobro upirala in na odmor med polčasom odšla v zaostanku za zgolj en zadetek (14:13). V nadaljevanju je do izraza prišla širina kadra gostiteljic, ki so se ob zadnjem zvoku sirene veselile zmage z 31:23.
Vodilni strelki za Litijo sta bili Špela Bajc (10 zadetkov) in Blažka Hauptman (8 zadetkov), pri Zagorju jih je 12 dosegla Lara Kolobarić, šest pa dodala Saša Golavšek.

IZJAVI PO TEKMI

Ekipa Litije:
"Na začetku prvega polčasa se je poznala utrujenost s četrtkove tekme, vendar smo se ob polčasu zbrale in naredile dovolj veliko razliko, da so na zadnji tekmi priložnost dobile tudi mlajše rokometašice. Po naporni sezoni smo z izidom zadovoljne. Hvala tudi navijačem za podporo skozi celotno sezono."

Tijana Deljič, rokometašica Zagorja:
"Borile smo se do zadnje minute. Poznalo se je, da smo na tekmo prišle brez igralk na klopi. Zaradi izmučenosti od celotne sezone nam je tako na koncu zmanjkalo moči."

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (1. - 4. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK Krim Mercator 6 6 0 0 48
2 ŽRK Mlinotest Ajdovščina 6 1 0 6 32
3 ŽRK Z'dežele 5 1 0 4 31
4 ŽRK Krka Novo mesto 5 3 0 2 31
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - KONČNICA (5. - 8. mesto)
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRD Litija 6 6 0 0 25
2 ŽRK Velenje 5 3 0 2 15
3 ŽRK Ptuj 5 2 0 3 15
4 RŽK Zagorje 6 0 0 6 13