28. 5. 2022

Bezjak in Kljun za naslov v evropski ligi

Rokometaši nemškega Magdeburga in portugalske Benfice so se uvrstili v finale zaključnega turnirja evropske lige v Lizboni. Magdeburg je premagal hrvaške Nexe Našice s 34:29 (18:13), Benfica iz Lizbone pa je bila boljša od poljske Wisle iz Plocka s 26:19 (10:8).

Na sobotnem polfinalnem obračunu v Altice Areni je bil pri nemški zasedbi najbolj učinkovit Matthias Musche z osmimi goli, nekdanji kapetan slovenske reprezentance Marko Bezjak pa se ni vpisal med strelce.

Pri Nexeju, ki ga vodi Velenjčan Branko Tamše, je Halil Jaganjac dosegel sedem zadetkov. Miha Kavčič je prispeval gol, Andraž Velkavrh se ni vpisal med strelce, tretji slovenski rokometaš Saša Barišić Jaman pa ni bil v kadru hrvaške ekipe.

Na drugi polfinalni tekmi v portugalski prestolnici je srbski reprezentant Petar Đorđić za Benfico dosegel devet golov, Slovenec Tadej Kljun se ni vpisal med strelce. Pri poljski zasedbi je bil najbolj učinkovit Madžar Zoltan Szita s štirimi goli, enega manj je dosegel Slovenec Jan Jurečič.

Tekma za tretje mesto med Nexejem in Wislo se bo v nedeljo pričela ob 16.30, finalna med Benfico in Magdeburgom pa ob 19. uri.

V drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini so nastopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja. Ekipa iz Šaleške doline je v skupini C zasedla četrto mesto.

Pred njo so se uvrstili Magdeburg, švedski Sävehof in Nexe Našice, za njo pa španska La Rioja in francoski Pauc. V osmini finala je bila nato boljša od francoskega Nimesa, preboj na zaključni turnir pa ji je preprečila Benfica.