23. 6. 2022

Slovenke proti Čilu po napredovanje

Po izjemni uvodni zmagi proti Mehiki slovenske rokometašice do 20 let ta petek ob 18.30 čaka druga tekma na svetovnem prvenstvu, ki od srede poteka v Celju in Laškem. V dvorani Golovec se bodo pomerile z reprezentanco Čila.

 

Slovenke so na prvem preizkusu potrebovale 16 minut, da so se otresle začetne nervoze, ki jo prinaša veliko tekmovanje, nato pa zagospodarile na igrišču. Že do polčasa so si priigrale 15 golov naskoka in suvereno preskočile prvo oviro med svetovno elito. S podobnimi načrti se pripravljajo tudi na petkov obračun, na katerem bi jim zmaga že prinesla napredovanje med najboljših 16 ekip.


Tudi na drugem izmed treh preizkusov skupine F jim bo nasproti stala reprezentanca z ameriškega področja. Čile se je na tekmovanje v Slovenijo uvrstil z bronasto kolajno na prvenstvu Južne in Centralne Amerike konec letošnjega marca. Na prvi tekmi so se Čilenke srečale z Nemkami in klonile s 40:18.


Po prvi tekmi slovenski selektor Sebastjan Oblak ni skrival navdušenja nad prikazano borbenostjo svojih izbrank, za katere ni bilo izgubljene žoge. »Proti Mehiki so me dekleta presenetila z borbenostjo in pokazano odgovornostjo v igri. Tudi proti Čilu pričakujem podobno tekmo. Gre sicer za bolj kakovostno reprezentanco od Mehičank, a verjamem, da se bomo v vmesnem dnevu kakovostno pripravili na nov preizkus,« pove 52-letni trener in pred petkovo tekmo odločno doda: »Dekleta bodo na igrišču pokazala največ, česar so sposobna. To zagotavljam vsem! Upam, da jih bo s tribun dvorane Golovec podprlo še več navijačev kot v sredo.«


Poleg obračuna z Nemkami slovenski vrsti določen vpogled v moč reprezentance Čila dajeta pripravljalni tekmi z Argentinkami tik pred začetkom svetovnega prvenstva. Argentinke so bile namreč marca od Čila boljše z 31:20.


»Čile goji podoben stil igre kot Mehika, s hitrimi nasprotnimi napadi in nekoliko bolj globoko gibljivo obrambo. Če bomo znova prikazale takšno igro kot na prvi tekmi, potem nam novi dve točki ne bosta ušli,« pristavi Erin Novak, kapetanka slovenske reprezentance in z 10 zadetki najboljša posameznica tekme z Mehiko.


Vstopnice za tekmo si je mogoče zagotoviti preko spleta na povezavi TUKAJ. Tekmo bo v živo mogoče spremljati tudi na Sportklubu 1.


V prvem delu svetovnega prvenstva bo slovenske rokometašice nato čakala še tekma z Nemčijo. Tudi to bo gostila legendarna dvorana Golovec in sicer to soboto ob 18.30. Iz vseh osmih skupin prvega dela prvenstva si bosta napredovanje zagotovili najboljši dve reprezentanci. Te v drugem delu čakata dve dodatni tekmi, skozi kateri si bodo skušale zagotoviti pot v četrtfinale.

SP DEKLET DO 20 LET, SKUPINA F

2. krog, petek, 24. junija, ob 16.30 (Celje, dvorana Golovec):
MEHIKA : NEMČIJA


Ob 18.30 (Celje, dvorana Golovec):
SLOVENIJA : ČILE (spletni nakup vstopnic TUKAJ; prenos na Sportklub 1)


3. krog, sobota, 25. junija, ob 18.30 (Celje, dvorana Golovec):
NEMČIJA : SLOVENIJA (spletni nakup vstopnic TUKAJ; prenos na Sportklub 1)


Ob 20.30 (Celje, dvorana Golovec):
ČILE : MEHIKA


Že odigrano, 1. krog, sreda, 22. junija:
SLOVENIJA : MEHIKA 37:18 (23:8)
Slovenija:
 Taeng on Čokelc 1, Černigoj 4, Kogovšek, Novak 10, Polak, Barukčić 5, Zulić 3, Ocepek, Artelj 1, Žener 2, Marković 2, Hilj 2, Klemenčič 5, Kolobarić 2, Kuralt, Posega.
STATISTIKA


NEMČIJA : ČILE 40:18

LESTVICA SKUPINE F:
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti zadetki Razlika Točke
1. Nemčija 1 1 0 0 40:18 22 2
2. Slovenija 1 1 0 0 37:18 19 2
3. Mehika 1 0 0 1 18:37 -19 0
4. Čile 1 0 0 1 18:40 -22 0