24. 6. 2022

Slovenke suvereno med 16 na svetu

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je po dveh tekmah izpolnila prvi zastavljeni cilj na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki poteka v Celju in Laškem. Tudi na drugi tekmi skupine F so izbranke suvereno ugnale tekmice, tokrat rokometašice iz Čila z 29:13, in se že uvrstile med najboljših 16 izbranih vrst med svetovno elito.


Zadnja tekma prvega dela tekmovanja mlade Slovenke čaka že v soboto, ko se bodo v celjski dvorani Golovec ob 18.30 srečale z Nemčijo. Ta po petkovem dvoboju z Mehičankami z (42:14), prav tako kot Slovenija, premore štiri točke. Sobotni dvoboj bo tako odločal o prvem mestu v skupini in številu točk, ki ga bosta reprezentanci prenesli v drugi del.


Tam se bosta v ponedeljek in torek pomerili z najboljšo dvojico skupine E, v kateri je pred zadnjim krogom še vse odprto. Romunija premore štiri točke, po dve Angola in Češka, Litva je še brez točke.


Slovenkam sta na uvodnih dveh tekmah svetovne elite stali reprezentanci s področja Amerike, v enakem ritmu pa sta minila tudi uvoda tekme. Po prvi polovici prvega polčasa je slovenski voz znova vlekla kapetanka Erin Novak, tokrat je dosegla štiri zadetke, Slovenija pa je vodila s 7:5.


Za tem so izbranke selektorja Sebastjana Oblaka znova stopile skupaj, napravile delni niz 4:0, na glavni odmor pa odšle s z osmimi zadetki naskoka (15:7). V nadaljevanju so začeto delo znova le še nadgradile in se razveselile drugega uspeha na prav toliko tekmah.


V slovenski vrsti je bila s šestimi zadetki najboljša Novakova, po štiri sta dodali 17-letna Nena Černigoj in Valentina Tina Klemenčič, ki je bila izbrana tudi za igralko tekme. Na drugi strani je Valeria Carrasco zadela trikrat.


Sebastjan Oblak, selektor ženske mladinske reprezentance:
"Zelo sem zadovoljen. V drugem polčasu smo prejeli le šest zadetkov. Ob tem so igrala vsa dekleta, le dve igralki, poleg vratark, se nista vpisali med strelke. Vzdušje v ekipi je izjemno. Igralke se vzpodbujajo med seboj, pa naj bodo na igrišču, na klopi ali na tribuni. Da bi bilo temu tako, je bila naša želja, ko smo se prvič srečali. Resnično sem ponosen na ta dekleta. Morda bi si želeli na tribunah videti več gledalcev, a tisti, ki so prišli, so lahko uživali. Tekma z Nemčijo bo povsem drugačna kot dosedanji dve. Šlo bo za prvo mesto, naredili bomo vse, da ga osvojimo. Do tekme nas loči manj kot 24 ur, a tudi Nemke niso časovno veliko na boljšem. Vsaka tekma se zančne z rezultatom 0:0. Kdor nas bo v soboto podprl v dvorani Golovec, mu ne bo žal!"


Valentina Klemenčič, slovenska reprezentantka:
"Za nami je zahteven preizkus, na katerem so se nam tekmice dobro upirale. Na začetku smo potrebovale nekaj časa, da smo se ogrele, nato pa vse do konca nismo popuščale. Upamo, da zmagamo tudi v soboto proti Nemkam. Te bodo veliko težji zalogaj, a pričakujem dobro, borbeno tekmo."

SP DEKLET DO 20 LET, SKUPINA F

2. krog, petek, 24. junija:
SLOVENIJA : ČILE 29:13 (15:7)
Slovenija:
Taenkg on Čokelc 2, Černigoj 4, Novak 6, Polak 1, Barukčić 3, Zulić 3, Ocepek 2, Artelj 1, Žener 1, Marković 1. Hilj 1, Klemenčič 4, Dobnik, Kolobarić, Kuralt, Đajić.

STATISTIKA


MEHIKA : NEMČIJA 14:42


3. krog, sobota, 25. junija, ob 18.30 (Celje, dvorana Golovec):
NEMČIJA : SLOVENIJA (spletni nakup vstopnic TUKAJ; prenos na Sportklub 1)


Ob 20.30 (Celje, dvorana Golovec):
ČILE : MEHIKA


Že odigrano, 1. krog, sreda, 22. junija:
SLOVENIJA : MEHIKA 37:18 (23:8)
Slovenija:
 Taeng on Čokelc 1, Černigoj 4, Kogovšek, Novak 10, Polak, Barukčić 5, Zulić 3, Ocepek, Artelj 1, Žener 2, Marković 2, Hilj 2, Klemenčič 5, Kolobarić 2, Kuralt, Posega.
STATISTIKA


NEMČIJA : ČILE 40:18

LESTVICA SKUPINE F:
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti zadetki Razlika Točke
1. Nemčija 2 2 0 0 82:32 50 4
2. Slovenija 2 2 0 0 66:31 35 4
3. Čile 2 0 0 2 31:69 -38 0
4. Mehika 2 0 0 2 32:79 -47 0