26. 6. 2022

Rokometaši sredozemske igre začenjajo proti Srbom

Moška reprezentanca v ponedeljek začenja nastope na letošnjih sredozemskih igrah v alžirskem Oranu. Ob 11. uri po slovenskem času se bo pomerila s Srbijo.

 

Reprezentanca pod vodstvom selektorja Uroša Zormana je na prizorišče odpotovala v četrtek, pred tem pa se soočala s kar nekaj težavami. Zaradi poškodb med potniki namreč ni vratarja in krožnega vratarja celjskega kluba, Gala Gaberška in Stefana Žabića. Na pot v Afriko so se tako podali krilni igralci Tim CokanTadej MazejUrban Pipp in Staš Slatinek Jovičić, zunanji igralci Timotej GrmšekGašper HorvatTadej KljunMarko KotarUroš MiličevićTim RozmanDomen Tajnik in Matevž Žagar, krožna napadalca Jernej Drobež in Domen Sikošek Pelko ter vratarja Alen Skledar in Gašper Dobaj.


V nedeljo je slovenska vrsta prvič trenirala v dvorani v Arzewu, ki je okoli 40 kilometrov oddaljeno od Orana. V njej jo čakajo tudi vsi preizkusi skupinskega dela sredozemskih iger. Po ponedeljkovem obračunu s Srbi Slovence v torek ob 13. uri čaka srečanje s Tunizijci. Sledila bosta dva dneva premora, nato pa še preostali tekmi. V petek, 1. julija se bodo ob 13. uri zoperstavili Egiptu, dan kasneje ob 11.00 pa še Italijanom.


Najboljši ekipi skupine se bosta uvrstili v polfinale, preostale pa čaka neposredna tekma za končno razvrstitev.


"Za razliko od naše kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo je Srbija na sredozemske igre prispela v nekoliko mešani zasedbi. Kljub temu precej igralcev igra izven matične države. Gre za resne tekmece, ki so telesno izjemno močni," pove selektor Zorman in dodaja: "Od naših fantov pričakujem, da v igri pokažejo željo ter obilo borbenosti, saj bodo igrali za slovenski grb. Za večino naše ekipe, ki igra v Sloveniji, bo to nova izkušnja. Upam, da bo na fante vplivala pozitivno ter da se bodo vanjo podali brez kakšne nervoze ali bojazni."


Tekme bo mogoče spremljati v spletnih prenosih na povezavi TUKAJ.

SREDOZEMSKE IGRE (ORAN, ALŽIRIJA)

Skupina A, 1. krog, ponedeljek, 27. junija, ob 10.00 (11.00 SLO):
SLOVENIJA : SRBIJA


2. krog, torek, 28. junija, ob 12.00 (13.00 SLO):
TUNIZIJA : SLOVENIJA


4. krog, petek, 1. julija, ob 12.00 (13.00 SLO):
SLOVENIJA : EGIPT


5. krog, sobota, 2. julija, ob 10.00 (11.00 SLO):
ITALIJA : SLOVENIJA


Ponedeljek, 4. julija:
ob 10.00: tekma za 9. mesto
ob 12.30: tekma za 7. mesto
ob 15.00: tekma za 5. mesto
ob 13.00: polfinale 1
ob 18.00: polfinale 2


Sreda, 6. julija:
ob 11.30: tekma za 3. mesto
ob 16.30: finale