28. 6. 2022

Hraber drugi polčas premalo za tunizijski skalp

Slovenska moška reprezentanca je na sredozemskih igrah tudi v drugo morala priznati premoč tekmecem. Mlada zasedba se je v drugem polčasu odlično zoperstavila Tunizijcem, na koncu pa morala priznati premoč z 32:34.


Pomlajena slovenska zasedba je proti Tuniziji, ki se na sredozemskih igrah z vsemi najboljšimi rokometaši pripravlja na afriško prvenstvo – to bo dalo imena zadnjih udeležencev januarskega svetovnega prvenstva, na katerem bo nastopila tudi Slovenija -, zaostajala skozi celotno tekmo. Sredi prvega polčasa so Tunizijci povedli z 11:6. Slovenska vrsta se je tedaj še uspela odzvati, se približati na tri zadetke (11:8), nato pa so na igrišču zagospodarili afriški tekmeci. Na začetku 25. minute so zaključili niz sedmih zaporednih zadetkov, povedli z 18:8, 10 zadetkov pa je ekipi ločilo tudi ob odhodu na glavni odmor (22:12).


Po vrnitvi na igrišče so Slovenci pokazali popolnoma drugačen obraz. S hrabro in borbeno igro so počasi začeli topiti zaostanek. Slabi dve minuti pred koncem je Tim Cokan znižal na 32:34, za kaj več pa je slovenski vrsti zmanjkalo časa.


V slovenskem dresu je sedem zadetkov dosegel Staš Slatinek Jovičić, pet jih je dodal Matevž Žagar. Za Tunizijo je Yousef Maaref prispeval osem golov.


Pred slovensko vrsto sta dva dneva premora. Na igrišče se bo znova vrnila konec tedna, ko jo čakata zadnja obračuna v skupini A – v petek z Egiptom, dan kasneje pa še z Italijani.


Uroš Zorman, selektor slovenske reprezentance:
"Mislili smo, da bosta strah in nervoza ob prvem srečanju naših fantov s tekmami na takšni mednarodni ravni na drugi tekmi pozabljena. Na žalost sta se tokrat pojavili še v nekoliko večji meri. naša igra v prvem polčasu je bila pod vsako kritiko. Na igrišču smo izgledali kot otroški vrtec. V drugih 30 minutah naše fante ni bilo moč prepoznati. Iz slačilnice je prišla popolnoma druga ekipa, ki je pokazala značaj, srce, borbenost, veliko željo in agresivnost, ki jo je v prvem delu manjkalo na obeh straneh igrišča. Tekmece smo lovili in pri zaostanku za dva zadetka imeli na voljo napad. Če bi tekma imela še nekaj dodatnih minut bi se vse prav lahko obrnilo drugače, toda vse se konča po 60 minutah. Prvi polčas je tako velik opomin, medtem ko je bil preostanek obračuna že na ravni, na kateri mora tako mlada ekipa igrati."


Staš Slatinek Jovičić, slovenski reprezentant:
"Tekmo smo začeli zelo slabo. Načrt je bil drugačen, a so bili Tunizijci na začetku izjemno agresivno in dominirali s svojo telesno močjo. V drugi polčas smo se podali z 10 goli zaostanka, zato smo morali pokazati kaj znamo in zmoremo. Skozi drugih 30 minut smo se počasi vračali v igro, se približali na dva zadetka zaostanka, vendar nam popoln priključek ni uspel. Seveda smo razočarani, a potrebo je iti dalje. Sedaj nas čaka nekaj premora, nato pa preostali tekmi prvega dela."

SREDOZEMSKE IGRE (ORAN, ALŽIRIJA)

Skupina A, 2. krog, torek, 28. junija:
TUNIZIJA : SLOVENIJA 36:34 (22:12)
Slovenija:
Skledar, Horvat 1, Tajnik 1, Pipp 4, Slatinek Jovičić 7, Sikošek Pelko 1, Kljun 2, Miličević 2, Mazej, Žagar 5, Rozman, Cokan 5, Grmšek 1, Dobaj, Kotar 3, Drobež 2.
STATISTIKA


4. krog, petek, 1. julija, ob 12.00 (13.00 SLO):
SLOVENIJA : EGIPT


5. krog, sobota, 2. julija, ob 10.00 (11.00 SLO):
ITALIJA : SLOVENIJA


Ponedeljek, 4. julija:
ob 10.00: tekma za 9. mesto
ob 12.30: tekma za 7. mesto
ob 15.00: tekma za 5. mesto
ob 13.00: polfinale 1
ob 18.00: polfinale 2


Sreda, 6. julija:
ob 11.30: tekma za 3. mesto
ob 16.30: finale


Že odigrano, 1. krog, ponedeljek, 27. junija:
SLOVENIJA : SRBIJA 25:30 (15:15)
Slovenija: 
Skledar, Horvat 2, Mazej, Tajnik 2, Cokan 4, Kljun 2, Drobež, Miličević 1, Žagar 1, Rozman 2, Pipp 6, Grmšek 1, Slatinek Jovičić 5, Sikošek Pelko 1, Dobaj, Kotar.
STATISTIKA