30. 6. 2022

Slovenski rokometaši predčasno zaključujejo nastope na sredozemskih igrah

Moška rokometna reprezentanca predčasno zaključuje nastope na sredozemskih igrah. Reprezentanco je zdesetkala okužba s koronavirusom, zaradi katere se v izolaciji nahaja sedem reprezentantov.


Mlada ekipa Slovenije, katero sestavljajo predvsem rokometaši slovenskih klubov, rojeni med letoma 1998 in 2001, so v alžirskem Oranu odigrali dve tekmi. Na obeh so opozorili nase predvsem v drugih polčasih, kar je bilo vseeno premalo za skalp Srbov in Tunizijcev.


"Dva izmed naših igralcev sta kazala lažje simptome okužbe z virusom COVID-19, zato smo se odločili, da ju preventivno testiramo. Pri obeh sta hitra testa pokazala pozitivno vrednost. Zaradi odgovornosti do celotne ekipe smo se v naslednjem koraku odločili, da testiranje opravimo še vsi ostali člani reprezentance, to pa je pokazalo okužbo še pri petih posameznikih. Po posvetu z zdravniško službo Olimpijskega komiteja Slovenije in vodstvom slovenske reprezentance na sredozemskih igrah Oran 2022 smo se odločili, da predčasno zaključimo nastope na tekmovanju," je dejal direktor rokometne reprezentance, Vid Kavtičnik.