28. 10. 2022

16 dreves v trajnosten spomin na evropsko prvenstvo

Celje, eno od štirih prizorišč evropskega prvenstva za rokometašice, je že odeto v barve bližajočega tekmovanja. Točno teden dni pred uvodno tekmo evropskega rokometnega prvenstva za ženske so v knežjem mestu pripravili dogodek dobrodošlice vseh 16 reprezentancam, ki se bodo podale v boj za evropsko krono.


»Celje je športno mesto, na kar smo zelo ponosni. Odlično tekmujemo v številnih športih, poleg tega pa smo organizirali že vrsto mednarodno odmevnih športnih tekmovanj. Rokomet je doma v Celju in izjemno veseli smo, da smo eden od sogostiteljev evropskega rokometnega prvenstva za ženske,« je uvodoma spregovoril g. Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje. Da čez nekaj let največji ženski športni dogodek, ki ga je doslej gostila naša država, ne bo le bežen spomin, so v mestnem sadovnjaku Celje zasadili 16 dreves. »Ideja o zasaditvi se je porodila v preteklem letu, ko smo gostili evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let. Vesel sem, da bomo na tem mestu dejanje ponovili, Tokrat v trajnosten spomin najboljšim evropskim ženskim rokometnim reprezentancam,« je še dodal.


Trajnost pri organizaciji letošnjega rokometnega prvenstva stare celine ni le beseda, ampak gre za dejanja, ki bodo služila kot osnova za vse nadaljnje organizatorje športnih dogodkov. »Pred meseci smo razmišljali, kako tekmovanje narediti drugačno, in odločili smo se, da bo temeljilo na dveh stebrih – na opolnomočenju žensk in trajnostnem razvoju v najširšem pomenu besede. Drugačni in unikatni pa skušamo biti tudi z zasaditvijo dreves,« je o trajnostni ideji dejal g. Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije. Po uvodnem nagovoru sta skupaj z županom prijela za lopato in tudi sama simbolno posadila drevo naše reprezentance, ki s prvenstvom začenja čez točno teden dni.


»Vse Slovenke in Slovence vabim, da pridejo podpreti našo izbrano vrsto. Njena tekmica bo najprej Danska, nato še Švedska in Srbija. Slovenke želijo zmagati čim več tekem in se nato uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja, ki bo potekalo v prestolnici. Verjamem, da jim oziroma nam bo uspelo! Ekipa je pripravljena, da doseže in preseže vsa športna pričakovanja, a potrebovala bo glasno podporo. Ne dvomim, da dvorana Zlatorog ne bo polna in da energija naših deklet ne bi ponesla do zastavljenih ciljev,« pa je Bobinac za konec ljubitelje športa povabil, da postanejo del še ene navdihujoče športne zgodbe.