12. 3. 2023

Z zmago na Bonifiki na EP v Nemčijo

Slovenska članska izbrana vrsta je v četrtem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu v koprski Bonifiki s 37:30 (18:16) še drugič v enem tednu premagala Črnogorce in se še 14. uvrstila na tekmovanje Stare celine. Prvi strelec Slovenije je bil Blaž Janc, ki je bil natančen desetkrat.   


KVALIFIKACIJE ZA EP 2024


Nedelja, 12. marca:
SLOVENIJA - ČRNA GORA 37:30 (18:16)

Slovenija: Lesjak, Kastelic, Blagotinšek 1, Henigman 1, Janc 10, Cehte 4, Slatinek Jovičić, Kodrin 2, Zarabec 5, Horžen 4, Ovniček, Makuc 6, Krečič 1, Novak 2, Vlah 1.


Varovanci Uroša Zormana so za razliko od gostovanja v Podgorici tokrat imeli vse niti v svojih rokah. Edino vodstvo gostov je bilo ob izidu 1:0 in 2:1, sicer pa je bila Slovenija tista, ki je diktirala tempo. Po golu Cehteta v sedmi minuti je Slovenija tekmecem prvič ušla na dva zadetka prednosti, vmes nekakrat povedla še za gol več, nato pa v drugem polčasu dokončno strla Črnogorce. V vratih se je znova izkazal Urban Lesjak, pred tekmečevim golom pa Janc z desetimi in Domen Makuc s šestimi zadetki.

 

Nekaj nervoze je bilo na klopi le ob delnem izidu 0:3 pri rezultatu 19:20 za Slovenijo, sledila je ofenziva Janca s krila, Nejca Cehteta ter Tilna Kodrina in razlika je bila znova varne štiri zadetke. Po delnem izidu 5:0 (29:21) je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma. Najvišja prednost je sicer znašala osem zadetkov (29:21 in 32:24), končni rezultat tekme pa je bil 37:30.

 

Slovenija si je s polnim izkupičkom točk (8) v boju za nastop na EP vozovnico za Nemčijo tako že zagotovila.


IZJAVI PO TEKMI

Uroš Zorman, selektor Slovenije:
"V prvi vrsti bi se rad zahvalil Kopru in fantastični publiki, ki je dihala s fanti. Skupaj smo ustvarili lep praznik rokometa. Bila je trda, moška tekma. Tokrat smo bili prepričljivejši, vseeno pa moramo še naprej napredovati in se osredotočati na svojo igro. Fantom čestitam za zmago.”


Kristjan Horžen, rokometaš Slovenije:
"Najprej bi se zahvalil navijačem, ki so nas prišli podpreti v velikem številu. Vedno je lepo igrati pred polno dvorano. V prvem polčasu nismo bili na najvišji ravni, naredili smo preveč napak v obrambi in napadu, zaradi česar je tekmec dosegel nekaj lahkih zadetkov. Drugih 30. minut je bila naša obramba agresivnejša, pokazali smo pravi obraz. Zmaga je bila povsem zaslužena.”