11. 8. 2023

Kadeti s svetovnega prvenstva s 15. mestom

Kadetska reprezentanca je svetovno prvenstvo na Hrvaškem sklenila na 15. mestu v konkurenci 32 držav. Slovenci so zabeležili tri zmage in štiri poraze.

Po tem, ko se je slovenska izbrana vrsta na svetovnem prvenstvu do 19 let z drugega mesta v skupini prebila v glavni del tekmovanja, se našim rokometašev ni uspelo vmešati v boj za najvišja mesta. Po porazih proti Hrvaški in Portugalski so se Slovenci pomerili v skupin za razvrstitev od 13. do 16. mesta, kjer so po porazu proti Avstriji in zmagi nad Iranom turni svetovne elite sklenili na petnajsti poziciji.

SLOVENIJA - HRVAŠKA 25:32 (11:13)
STATISTIKA

SLOVENIJA - PORTUGALSKA 26:28 (9:10)

SLOVENIJA - AVSTRIJA 25:28 (11:15)

SLOVENIJA - IRAN 30:22 (14:9)

Selektor kadetske reprezentance, Aleksander Markl, je po zadnjem dvoboju povedal: "Prvenstvo zaključujemo na 15. mestu med 32 ekipami. Izpolnili smo prvotni cilj uvrstitve med 16 najboljših, a po tihem smo želeli več. Verjamem, da smo vsi skupaj bogatejši za nove izkušnje na igralski in psihološki ravni. Še posebej mentalno je turnir izredno zahteven, kar se je pokazalo na tekmi z Avstrijci, ko  smo bili povsem prazni po tistem nesrečnem koncu tekme s Portugalci. A na zadnjem obračunu smo znova pokazali borbenost, ki nas je krasila v preostalih tekmah in je predpogoj za uspeh. Fante čaka še dolga in naporna pot, da bodo lahko potrkali na vrata članske selekcije. Po dvoletnem druženju v kadetski reprezentanci jim želim veliko uspehov po klubih in v mladinski reprezentanci. Posebna zahvala gre mojemu štabu za vso podporo in pozitivno energijo, ko smo jo najbolj potrebovali. Hvala vsem staršem in navijačem za dobro vzdušje v dvoranah."