24. 3. 2023

Ljubljanski derbi v prvem krogu končnice 1. ŽRL

V soboto bodo v 1. ženski rokometni ligi na sporedu trije obračuni prvega kroga končnice.

V končnici za uvrstitev med 9. in 12. mestom bo rokometni klub Ljubljana na derbiju prestolnice gostil Olimpijo, Piran pa se bo pomeril z Zvezdo iz Logatca.

V končnici od 13. do 15. mesta si bosta nasproti stali zasedbi ŽURD Kopra in Vrhnike.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 9. - 12. MESTA

Sobota, 25. marca, ob 16.30:
RK LJUBLJANA - RK OLIMPIJA

IZJAVI PRED TEKMO

Aljaž Pavlič, pomočnik trenerke RK Ljubljana:
"Vstopamo v zaključni del prvenstva, kjer se bomo borili za mesta od 9 do 12. Kljub neuspešnemu naskoku na modro skupino naši cilji ostajajo isti. Z dobrim delom na treningih omogočiti vsem igralkam čim večji napredek, posledično se bo to poznalo tudi na rezultatih v ligi. V soboto je zopet nova priložnost za dokazovanje proti sosedski ekipi Olimpije."

Hana Veber Marton, rokometašica Olimpije:
"V soboto nas čaka mestni dvoboj proti ekipi Ljubljane. Obeta se nam zanimiva tekma, kar je tudi pričakovano od mestnih dvobojev. Cilj je, da poizkusimo prikazati čim boljšo rokometno predstavo in uživati ter se maksimalno zabavati."

Sobota, 25. marca, ob 18.00:
RK PIRAN - RK ZVEZDA LOGATEC

IZJAVI PRED TEKMO

Kristina Gortan, rokometašica RK Piran:
"Kljub temu, da se naše želje po prehodu iz zelene v višjo modro skupino 1. ŽRL niso uresničile, nam ob čakanju na končnico ne manjka motivacije. Nestrpno čakamo in se veselimo prihajajočih tekem in si želimo, da bomo, glede na naše zmožnosti, odigrale najbolje kar lahko. Upajmo, da bo 9. mesto naše. Navijajte za nas!"

Lea Berzelak, rokometašica RK Zvezda Logatec:
"V soboto nas čaka težka in napeta tekma z rokometnim klubom Piran. V tej sezoni se bomo z njimi srečale že tretjič, zato že dobro poznamo njihovo igro. Pričakujem, da se bomo s puncami borile do zadnje sekunde tekme in da bomo domov odšle z dvema točkama. To bi bil tudi lep začetek končnice, ki bo po mojem mnenju zelo zanimiva."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, KONČNICA 13. - 15. MESTA

Sobota, 25. marca, ob 17.00:
ŽURD KOPER - ŠDRŠ VRHNIKA

IZJAVI PRED TEKMO

Tia Benčič, rokometašica ŽURD Koper: 
"V soboto nas čaka težka tekma proti Vrhniki. Žal se nam v Piranu ni izšlo po naših načrtih, zato ciljamo, da bosta dve točki ostali v Kopru."

Tara Radonjić Jonović, trener ŠDRŠ Vrhnika: 
"V soboto nas čaka prva tekma končnice proti ekipi iz Kopra. Želja po zmagi je velika in zato bomo morale odpraviti napake iz prejšnjih tekem. Igrati moramo seveda hitro, z močno obrambo in imeti nekaj strpnosti v obrambi, da se bomo na koncu lahko veselili zmage."