21. 5. 2023

Sviš Ivančna Gorica z zmago pred Ormožane, Krka zadržala prednost

V 25. krogu sta se dve sobotni tekmi neposrednih sosedov na lestvici Lige NLB končali z zmagama SVIŠ Ivančne Gorice in Krke.

Že v petek so točke vknjižili Celjani, Trebanjci, Velenjčani in Slovenjgradčani. V nedeljo, ob 19.00, bo na sporedu še dvoboj Dobove in LL Grosista Slovana.

LIGA NLB, 25. KROG

Sobota, 20. maja:
RD RIKO RIBNICA - MRK KRKA 29:31 (11:12)
Ljevar 8 (1), Cimerman 6; Knavs 12 (1), Vukić 7 (4).

Igralec tekme: Uroš Knavs (RD Riko Ribnica)

Novomeščani so po zmagi v deželi suhe robe dokončno osvojili četrto mesto v ligi NLB. Pred zadnjim krogom imajo štiri točke več od osmoljencev današnjega medsebojnega obračuna.
Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi, druga pa v absolutni prevladi rokometašev iz dolenjske prestolnice. Z granitno obrambo in učinkovitim napadom so v 42. minuti po golu Jerneja Avsca povedli z 22:15.
Izbranci gostujočega trenerja Mirka Skoka v nadaljevanju niso popustili, Ribničane so vseskozi imeli v svoji oblasti in dosegli 17. zmago v tej sezoni ter dokončno osvojili četrto mesto za Celjani, Velenjčani in Trebanjci. Njihov dosežek je še toliko pomembnejši, ker jim je to uspelo v prvi sezoni po vrnitvi v prvoligaško druščino.
V novomeški ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit prvi strelec lige NLB Uroš Knavs, ki je dosegel ducat golov, izkazal pa se je tudi vratar Jure Blaževič s 16 obrambami. V ribniški je Leon Ljevar dosegel osem, Brin Cirman pa šest zadetkov.
Zasedba iz Ribnice bo v zadnjem krogu gostovala v Ormožu, novomeška pa bo gostila mariborski Branik.

IZJAVI PO TEKMI

Mark Klarič, vratar RD Riko Ribnica:
"Po presenetljivi zmagi v Slovenj Gradcu, smo gostili Krko, kjer smo imeli možnost, da osvojimo četrto mesto. Zmagati bi morali z več kot 6 goli razlike. Žal nam je na koncu ušla tudi zmaga. Vemo, da smo zelo zdesetkani. Borili smo se po naših najboljših močeh, vendar ni šlo. V zadnjem krogu gremo še v Ormož, da dostojanstveno zaključimo sezono."

Uroš Knavs, rokometaš MRK Krka:
"Vedeli smo, da bo težka tekma. Tudi Ribnica je še imela možnost osvojiti četrto mesto. Mi smo šli na zmago, odigrali smo dobro tekmo, nekatere stvari so se nam poklopile. Zmagali smo in četrto mesto je naše. Smo zelo zadovoljni in gremo naprej."

RK SVIŠ IVANČNA GORICA - RK JERUZALEM ORMOŽ 28:24 (15:13)
Košir 5, Sašek, Marojević (1) in Justin (1) po 4; Kosi 7 (6), Munda 5.

Igralec tekme: Luka Komar (RK SVIŠ Ivančna Gorica)

Rokometaši iz Ivančne Gorice so po zmagi nad Ormožani po točkah ujeli devetouvrščene Ljubljančane, ki jih v nedeljo čaka tekma v Dobovi.
Prleki so po porazu na finalni tekmi za slovenski pokal pred dvema tednoma proti Celjanom brez točk ostali tudi proti ligaškim tekmecem iz Ivančne Gorice. Na današnjem obračunu v Stični so bili le v prvem polčasu konkurenčni gostiteljem, v drugem pa so močno popustili.
Sredi drugega dela tekme je zaostanek Ormožanov znašal že devet golov (15:24) in jasno je bilo, da bosta točki ostali na Dolenjskem. Domača ekipa je že pred časom izpolnila svoj cilj in obdržala prvoligaški status.
Pri Ivančni Gorici je bil najbolj učinkovit Domen Košir s petimi, pri Jeruzalemu pa Tilen Kosi s sedmimi goli.
Zasedba iz Ivančne Gorice bo v zadnjem krogu gostovala v Velenju, ormoška pa bo gostila Riko Ribnico.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Komar, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Cilj pred tekmo je bil jasen, želeli smo, da ostanemo na zadnji domači tekmi neporaženi in tako nagradimo navijače, ki so nas skozi celotno sezono podpirali. Imeli smo pravi pristop, zato čestitke ekipi in hvala navijačem."

Aljoša Munda, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Težka tekma za nas, SVIŠ je bil danes izjemen in je zasluženo zmagal. V Ivančno Gorico smo prišli po zmago, v prvem polčasu smo se še borili, potem pa nas je v nadaljevanju zmanjkalo in domači so prišli do zaslužene zmage."