21. 5. 2023

Nad 1. ŽRL padel zastor

V 1. ženski rokometni ligi sta bila odigrana še zadnja dvoboja v sezoni 2022/23. Zmagi sta slavili zasedbi Pirana in Save Kranja.

Tekma med Ljubljano in Zvezdo Logatcem je bila zaradi številčnih poškodb, in posledično premajhnega števila igralk v gostujočem taboru, odpovedana. Ko bo v uradnih kanalih zaključen še dvoboj med Ljubljančankami in Logatčankami bo potrjen tudi končni vrstni red klubov v državnem prvenstvu.

KONČNICA 9. - 12. MESTA

Sobota, 20. maja:
RK OLIMPIJA - RK PIRAN 30:36 (12:17)
Strlič 7 (4), Bedrač 6; Kokotec 11, Borišek 9 (5).

IZJAVI PO TEKMI

Lana Strlič, rokometašica RK Olimpija:
"Danes smo na žalost morale priznati premoč gostjam, preveč tehničnih napak, slaba igra v napadu in obrambi ter veliko ne izkoriščenih priložnosti. Čestitke igralkam Pirana za dobro prikazano igro."

Anja Kolobarić, rokometašica RK Piran:
"Tekma je bila zelo zanimiva. S puncami smo odigrale zelo dobro tekmo. Prikazale smo borbeno igro tako v obrambi kot tudi v napadu. Za nas zelo pomembna zmaga, saj nam prinaša drugo mesto v zeleni skupini. Čestitke tudi Olimpiji za borbenost!"

KONČNICA 13. - 15. MESTA

Sobota, 20. maja:
RK SAVA KRANJ - ŽURD KOPER 26:23 (13:12)
Ožegovič in Šepetavc (1) po 6; Marić 6 (2), Soršak (2) in Škerjanc (1) po 5.

IZJAVI PO TEKMI

Sara Nosan, rokometašica RK Sava Kranj:
"Tekma se je začela zelo napeto in izenačeno. V obrambi smo bile danes zelo dobre. V napadu smo bile tudi kar razpoložene. Zelo sem vesela zmage v zadnji tekmi sezone."

Vanja Marić, rokometašica ŽURD Koper:
"V tekmo smo vstopile borbeno, ampak nismo imele dovolj sreče za zmago. Nekatere nosilke igre so bile odsotne. Nasprotna ekipa je prikazala večjo željo in boljšo igro od naše."