14. 7. 2023

Slovenke nadaljujejo zmagovalni niz na mladinskem evropskem prvenstvu

Slovenska ženska mladinska rokometna reprezentanca je tudi na tretji tekmi EHF Championship 2023, ki poteka te dni v Litvi, zabeležila suvereno zmago proti tokratnim tekmicam - rokometašicam Estonije. Po uspešnem skupinskem delu slovenske rokometašice v soboto čaka polfinalni dvoboj proti izbrani vrsti Ferskih otokov.

Po tem, ko si je Slovenija z zmagama proti Litvi ter Bosni in Hercegovini že priborila uvrstitev v polfinale je selektor Sebastjan Oblak dvoboj proti Estoniji začel s premešano postavo. V uvodu so zato prevladovale baltske rokometašice, ki so si ustvarile prednost s 5:2.

V nadaljevanju je igra Slovenk stekla in že do polčasa so si dekleta priigrala pet zadetkov prednosti  (14:9). V nadaljevanju srečanja je prednost iz minute v minute le še rasla vse do končnih +12 (29:17).

Za najboljšo igralko tekme je bila v naši izbrani vrsti izbrana Azra Zulić, ki je bila z 10 zadetki nerešljiva uganka za nasprotna vrata. Celjanka je s skupno 28 goli trenutno druga strelka turnirja.

Petek je na prvenstvu prost dan, v soboto, ob 18:45 po slovenskem času, pa našo mlado reprezentanco čaka polfinalno srečanje proti reprezentanci Ferskih otokov, ki je v boju za prvo mesto v skupini A za gol izgubila proti reprezentanci Španije (29:28).

Slovenski strateg Oblak je po sklepnem dejanju skupinskega dela povedal: "Današnje tekme sicer nismo odigrali tako, kot znamo, a vseeno na dovolj visokem nivoju za zanesljivo zmago. Veseli me, da sem lahko ponudil priložnost vsem igralkam in hkrati spočil nosilke igre v naši izbrani vrsti. Od tega trenutka dalje so vse misli usmerjene proti reprezentanci Ferskih otokov in prepričan sem, da bo vsako od deklet na parketu dalo svoj maksimum in da se bomo borili do zadnjega atoma moči. Upam, da bo to dovolj za finale na katerega bi bili vsi, tako dekleta kot strokovni štab, izjemno ponosni."

SLOVENIJA - ESTONIJA 29:17 (14:9)
Slovenija: Posega 2 obr. Vuk 6 obr., Đajič 6 obr.; Cerovak 1, Mateković, Bukovec, Činkole Črček 1, Ocepek 4, Zulić 10 (5), Kogovšek 4, Kolobarič 3, Strlič, Udovč, Dodič 4, Kokalj 2, Pugelj.