17. 7. 2023

Slovenke pregorele v želji za bron

Slovenski ženski mladinski rokometni reprezentanci do 19 let je na zadnji tekmi EHF Championship 2023 v boju za bron zmanjkalo moči. Po treh zaporednih zmagah so Slovenke turnir sklenile z dvema porazoma, na tekmi za medaljo so bile uspešnejše gostiteljice prvenstva v Litvi s 34:25.

Slovenke so obračun znova odprle zaspano, premehko v obrambi in nenatančno v napadu. Tekmice so to dobro izkoristile in Litvanke so že v 19. minuti vodile za 10, bilo je 14:4.

V nadaljevanju je po spremembi obrambe sicer sledilo nekaj svetlih minut in naša dekleta so se približala na -5, a so se nato gostiteljice znova oddaljile na varnih osem golov prednosti.

Tudi v nadaljevanju tekme se slika ni bistveno spremenila in litvanske rokometašice, ki so jih slovenke premagale v skupinskem delu turnirja, so tokrat zasluženo slavile zmago ter osvojile bron, medtem ko je reprezentanca Slovenije na koncu zasedla nehvaležno četrto mesto.

Selektor Sebastjan Oblak je po zadnji tekmi prvenstva izjavil: "Čestitam Litvankam za zasluženo zmago. Danes smo bili povsem nerazpoznavni, bistveno premehko v obrambi in nenatančni v napadu. Pri dekletih sem danes predvsem pogrešal energijo in borbenost, ki sta nas krasili na prejšnjih tekmah."

LITVA : SLOVENIJA 34:25 (20:12)
Slovenija: Posega 2 obr.(1x7m)., Vuk, Đajič 8 obr. (1x7m); Cerovak 4, Mateković 7, Bukovec 1, Činkole Črček 2, Ocepek 2, Zulić 3, Kogovšek 2, Kolobarič 1, Strlič 1, Udovč 1, Dodič, Černigoj, Kokalj 1.