27. 7. 2023

Kadetinje in mlajši kadeti pred zaključnimi boji na OFEM

Pred slovenskima rokometnima ekipama na Olimpijskem festivalu evropske mladine so, po zaključku prvega dela tekmovanja, boji za končno razvrstitev. Dekleta se bodo pomerila na obračunih za uvrstitev med 5. in 8. mestom, fantje pa so še v igri za osvojitev odličji.

Reprezentanca mlajših kadetov je turnir v Mariboru začela z zmago nad Nemčijo s 30:28. Nato so slovenski rokometaši pred številčno publiko s kar desetimi zadetki razlike ugnali še Norveško (40:30), na zadnji tekmi skupinskega dela pa s 27:31 priznali premoč Islandcem. Slovenska izbrana vrsta se je kot drugouvrščeno moštvo svoje skupine prebilo v zaključni del tekmovanja, kjer lahko poseže tudi po najvišjem odličju. Prva ovira na poti do medalje bo reprezentanca Hrvaške, s katero se bodo Slovenci pomerili v polfinalu.

Ženska kadetska reprezentanca Slovenije, ki je turnir v okviru OFEM izkoristila predvsem za pripravo na EHF Championship, ki bo avgusta potekal v Azerbajdžanu, je dogajanje v skupinskem delu sklenila brez zmage. Od Slovenk so bile uspešnejše Romunke, Norvežanke in Poljakinje. Svojo formo pred odhodom na evropsko prvenstvo bodo dekleta pilila na dvobojih za razvrstitev med petim in osmim mestom. Slovenske tekmice na prvi tekmi drugega dela turnirja bodo rokometašice Španije.