31. 8. 2023

Na dnevu slovenskega rokometa v Prlekiji Celjani in Ormožani za prvo lovoriko sezone

Rokometna zveza Slovenije bo tudi pred začetkom sezone 2023/24, v sodelovanju z lokalnimi organizatorji v Ormožu, priredila tradicionalni slovenski superpokal, za prvo lovoriko v tej sezoni pa se bodo pomerili rokometaši Celja Pivovarne Laško in ormoškega Jeruzalema. Tekma v dvorani na Hardeku se bo v soboto, 2. septembra, pričela ob 20. uri, spremljevalni program pa bo trajal praktično cel dan.

Rokometaši iz mesta grofov so v minuli sezoni prevladovali na domači sceni. Oba najpomembnejša tekmovanja sta se končala v njihovo korist, ligo NLB so končali s petimi točkami prednosti pred najhujšimi tekmeci iz velenjskega Gorenja in šestimi pred tretjeuvrščenimi trebanjskega Trima. V prvi polovici maja so v Ormožu osvojili še pokal Slovenije, potem ko so v polfinalu najprej premagali Koprčane, v finalu pa še Ormožane.

Celjani so edini "spodrsljaj" doživeli v začetku minule sezone, prav na superpokalu v Gornji Radgoni so jih po dramatični tekmi in izvajanju sedemmetrovk premagali Velenjčani. Celjska četa bo pred začetkom nove sezone skušala tako popraviti lepotno napako iz minule sezone.

Na sobotni tekmi v Prlekiji si navijači Celja obetajo zmago, ki pa bi bila za njih spodbudna popotnica pred začetkom lige NLB. Njihov uvod v novo sezono v najmočnejšem domačem ligaškem tekmovanju bo zares spektakularen, 9. septembra bodo v dvorani Zlatorog gostili enega najhujših tekmecev v tej sezoni iz Trebnjega, slabih pet dni kasneje pa bodo že začeli svoj "rokometni ples" na najvišji mednarodni klubski ravni.

"Za nami je šesttedensko pripravljalno obdobju za novo sezono, ki se bo uradno pričela v soboto na tekmi slovenskega superpokala v Ormožu. Vemo, da nas čaka zahtevna in naporna sezona, v Celju imamo znova ligo prvakov, kar smo si vsi želeli," je proti prvem tekmovalnem izzivu sezone na klubski novinarski konferenci pogledoval srbski trener na klopi Celja Alem Toskić. Nova okrepitev Celjanov Uroš Milićević, ki se je v vrste državnih prvakov preselil iz Rika Ribnice, je pred sobotnim dvobojem napovedal: "V tekmo gremo z jasnim ciljem. Vsako gostovanje na Hardeku je zahtevno, a s svojo kakovostjo in prikazano borbenostjo bi morali sezono začeti z zmago in osvojenim superpokalom."

Ormožani, ki so se kot odlični gostitelji izkazali že na zaključnem turnirju Pokala Slovenije v pretekli sezoni, na katerem so si priborili uvrstitev na sobotni superpokalni obračun, se na dvoboju pred domačimi gledalci želijo prikazati v čim lepši luči. V generalki za sobotni obračun s 26-kratnimi državnimi in 22-kratnimi pokalnimi prvaki so premagali Varaždin, njihov glavni cilj v sezoni 2023/24 pa bo zadržati prvoligaški status. "Veselimo se, da bo Superpokal Slovenije 2023 v okviru prvega dne slovenskega rokometa potekal v Ormožu. Dvorana Hardek bo znova pokala po šivih. Pričakujemo pravi rokometni spektakel. V pripravljalnem obdobju nismo blesteli, ravno nasprotno. Upam, da bomo proti aktualnim državnim in pokalnim prvakom Celjanom dostojen tekmec in se čim dlje upirali nasprotnemu moštvu kot v pokalnem finalu pred štirimi meseci," je pričakovanja pred uvodom v sezono strnil strateg na ormoški klopi, Saša Prapotnik.   

Celje je najbolj uspešna ekipa v slovenskem superpokalu. Doslej je osvojila sedem tovrstnih naslovov, štirikrat velenjsko Gorenje, po enkrat pa koprski Cimos in novomeška Krka.

V Prlekiji bodo rokometno dogajanje začelo že ob 13.00 in sicer na Zboru članov Rokometne zveze Slovenije v Središču ob Dravi, ki mu bo sledila novinarska konferenca. Prizorišče v športni dvorani Hardek bo zaživelo ob 15.30 s tekmo reprezentančne selekcije mlajših kadetov, ob 17.30 pa bodo medsebojni dvoboj odigrali tudi reprezentanti v kategoriji kadetov, ki so to poletje na Olimpijskem festivali evropske mladine v Mariboru osvojili drugo mesto. Ob tej priložnosti bodo člani izbrane vrste s strani sponzorjev prejeli priložnostne nagrade.