22. 9. 2023

Trimo Trebnje več kot zanesljiv v Dobovi

Rokometaši Dobove so v 3. krogu lige NLB izgubili proti trebanjskemu Trimu z 18:35 (9:14).

Trebanjci se iz gostovanja v Posavju vračajo z dvema točkama varno v svojem žepu. Od domačega moštva so bili boljši za 17 golov, med strelci je bil dvomesten Ignjat Nešić (10 zadetkov).

LIGA NLB, 3. KROG

Petek, 22. septembra:
RK DOBOVA - RK TRIMO TREBNJE 18:35 (9:14)
Mladkovič 4, Abramović, Veršovnik, Jovanović in Gerjovič po 2; Nešić 10 (2), Cingesar (2) in Krešić po 5.

Igralec tekme: Ignjat Nešić (RK Trimo Trebnje)

Izbranci Uroša Zormana so v prvih dveh krogih zbrali po eno zmago in poraz. Tokrat so imeli na papirju enega lažjih tekmecev, saj so Dobovčani po dveh uvodnih porazih pristali pri dnu lestvice. Tokrat so se Trebanjcem upirali dobrih 20 minut, potem pa je vse steklo po željah Trima.
Igralci Dobove so se favoriziranemu Trimu dobro upirali do 26. minute, ko so zaostajali zgolj za zadetek. V končnici prvega polčasa pa so Trebanjci stopili na plin, Jan Jurečič ter Staš Slatinek Jovičić s po enim ter Krešimir Krešić z dvema zadetkoma so poskrbeli, da je Trimo na glavni odmor nesel že zajetnih pet golov prednosti.
Nalet gostov se je nadaljeval v drugi polčas, ki so ga Trebanjci po enem prejetem zadetku začeli s tremi zaporednimi goli za 17:10, Ignjat Nešić, Lan Grbić in Timotej Grmšek pa so dodatno prerešetali mrežo domačih za vodstvo 20:11. V 42. minuti je naskok prvič postal dvoštevilčen (21:11), to pa je tudi že pomenilo, da bo preostanek dvoboja bolj ali manj formalnost. Največja prednost je znašala 18 golov.
Pri domačih je bil s štirimi goli najboljši strelec Jan Mladkovič, pri gostih pa je Nešić tekmo končal z devetimi goli.
Dobova bo v 4. krogu gostovala v Ivančni Gorici, Trimo pa bo gostil Slovenj Gradec.

IZJAVI PO TEKMI

Jan Mladkovič, rokometaš RK Dobova:
"Za nami je druga domača tekma sezone. Tekmo smo odprli dobro, dobro smo parirali na začetku prvih 20. minut proti Trebanjcem. Potem je sledilo par naših napak, Trebanjci so se do konca prvega polčasa oddaljili za 3-4 gole in s takšno prednostjo naprej vodili. V Drugem polčasu igra preprosto ni stekla. Trebanjci so dobro prekinjali naš napad in izkoriščali naše napake ter naredili razliko sedmih golov. Z naše strani se pa s tolikšnim številom napak ne more pričakovati točk, lahko pa rečem, da če se ozremo na prvih 20. minut tekme, lahko v prihodnje dobro napredujemo. Čestitke Trebanjcem za zmago."

Ignjat Nešić, rokometaš RK Trimo Trebnje:
"Bilo je lepo igrati nazaj v Dobovski dvorani. V veselje mi je, da smo zmagali. Prvi polčas še nismo bili ta pravi, drugi polčas pa smo po resnem pogovoru zelo dobro odigrali."