19. 11. 2023

Krimovke klonile v Metzu

Rokometašice Krima Mercatorja so v osmem krogu skupinskega dela lige prvakinj v Franciji izgubile proti Metzu z 31:40 (12:20). Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 6. januarja prihodnje leto, ko bo doma gostila romunski Rapid iz Bukarešte.

Krimovke so v Franciji odigrale zadnjo letošnjo tekmo v Ligi prvakinj. Pred poldrugim mesecem dolgim premorom zaradi bližnjega svetovnega prvenstva med 29. novembrom in 17. decembrom na Švedskem, Norveškem in Danskem so izgubile proti Metzu, po četrtem porazu pa so zdrsnile na peto mesto v skupini B.

V vodstvu je danski Esbjerg s 14 točkami, Metz je zbral 12, danski Ikast deset, Rapid Bukarešta, Krim Mercator, norveški Vipers Kristiansand in madžarski Ferencvaros po sedem, Lubin pa je brez točk.

Ljubljansko ekipo, ki je na zadnjih petih tekmah osvojila le eno točko, v začetku prihodnjega leta čaka krčevit boj za vsaj šesto mesto v skupini, ki prinaša dodatni tekmi za uvrstitev v četrtfinale. Doma se bo pomerila z Rapidom iz Bukarešte, Ikastom in Lubinom, v gosteh pa z Vipersom, Ferencvarosem in Esbjergom.

Slovenske prvakinje v odsotnosti Tamare Mavsar, Nine Zulić in Rusinje Darje Dmitrijeve, določene zdravstvene težave pa so pred odhodom v Metz imele tudi Poljakinja Aleksandra Rosiak, Tjaša Stanko in Črnogorka Tatjana Brnović, niso bile kos 25-kratnim prvakinjam Francije. V tednu dni so doživele dva gladka poraza, po ljubljanskem z 22:28 so danes klonile za devet golov (31:40).

Ljubljančanke so bile že v zgodnjem obdobju tekme v težavah, po zaostanku štirih golov (3:7) v deveti minuti pa je črnogorski strokovnjak na klopi Krima Dragan Adžić zahteval svojo prvo minuto odmora.

Njegove varovanke so v 12. minuti resda prepolovile zaostanek (6:8), v nadaljevanju pa padle v francoski mlin in pet minut kasneje zaostale za osem golov (6:14), tako da jih je Adžić znova poklical na posvet. Po njej ni bilo sprememb na bolje, krimovke so v 27. minuti zaostale za deset golov (10:20).

Ljubljančanke, ki so se na veliki odmor odpravile z zaostankom osmih golov (12:20), so v začetku drugega polčasa pokazale zobe in po delnem izidu 4:1 znižale na 16:21. Nato je mednarodno pisana francoska zasedba uredila svoje vrste in slovensko zasenčila v vseh elementih igre. V 45. minuti je zaostanek Krima znova narasel na deset golov (19:29), najvišji na tekmi pa je znašal 13 zadetkov (24:37).

Pri krimovkah je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Črnogorka Jovanka Radičević z desetimi goli, Tjaša Stanko je dosegla šest zadetkov.

"Po današnji tekmi je težko zbrati besede. Verjamem, da bomo v letu 2024 pokazali predstave z veliko več energije. Upam tudi, da bo zdravje igralk veliko boljše," je bil po porazu redkobeseden trener Adžić.

"Sem žalostna in razočarana. Ampak, če se je moralo to zgoditi, je bolje, da se je na zadnji tekmi v tem letu. Ko se vrnemo, bomo še močnejše. Verjamemo, da nas znova ne bo mogel nihče zaustaviti," je dodala njegova rojakinja Radičević.